Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cei patru români morți în Veneția erau din aceeași familie. O nouă ipoteză a cauzei accidentului este că șoferului autobuzului i s-a făcut rău

Șoferului i s-ar fi făcut rău și nu a mai putut controla autovehiculul. Este o ipoteză luată în calcul în tragedia din Veneția, potrivit Reuters. Printre cei 21 de morți sunt și patru români. Este vorba de o familie întregă, părinții și copiii lor, de 8 și 13 ani.

Cei patru membri ai familiei fuseseră, alături de alți turiști străini, într-o excursie de o zi în Veneția.

Potrivit listei făcute publice de autorități, multe dintre victime erau rude. Printre cei care au murit sunt și ucraineni, germani, portughezi, austrieci, un croat, un sud-african și inclusiv șoferul italian al autobuzului. Presa din Italia menționează că doi tineri, din Croația, veniseră în Veneția ca să petreacă luna de miere. Femeia de 26 de ani a murit, iar soțul ei a fost grav rănit.

Autobuzul îi transporta pe turiști înapoi la un camping din apropiere de Marghera.

„Presupunem că șoferul s-ar fi simțit rău”, a declarat liderul regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru postul de radio Rtl 102.5. „Relatările martorilor și imaginile de pe camerele de supraveghere ar putea oferi indicii suplimentare”, a adăugat el.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: AP

Printre răniți sunt și trei copii. Majoritatea victimelor au suferit arsuri grave și sunt internați la terapie intensivă. Psihologii din spitalele în care au ajuns răniții spun că pacienții care nu sunt în stare foarte gravă nu-și amintesc ce s-a întâmplat.

Autoritățile vor acorda tot sprijinul necesar în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE