Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Catherine, prințesa de Wales, vizită surpriză după ce a terminat chimioterapia

Catherine, prințesa de Wales, și Prințul William au efectuat o vizită în orașul britanic Southport, unde au avut o întâlnire privată cu familiile îndoliate ale celor trei copii uciși în atacul comis în iulie, relatează BBC.

Acesta a fost primul eveniment public la care a participat Prințesa Catherine, după ce a încheiat chimioterapia.

Surse apropiate Familiei Regale au precizat că Prințesa de Wales a avut să fie alături de soțul ei, Prințul William, pentru a-și exprima „sprijinul, empatia și compasiunea față de comunitatea locală”. Cuplul princiar a discutat cu membrii forțelor de ordine care au intervenit în zona în care fusese comise atacul cu cuțitul din Southport.

Potrivit sursei citate, vizita regală la Southport a fost planificată ca un eveniment discret, pentru a putea purta discuții în privat cu familiile celor trei copii care au murit și cu profesorul de dans care a asistat la atac.

Prezența Prințesei Catherine a fost considerată o surpriză, în condițiile în care aceasta a fost una dintre puținele apariții publice din acest an, de când a dezvăluit public că suferă de cancer. După încheierea chimioterapiei, Prințesa de Wales a început să-și reia treptat din atribuții, iar în septembrie a participat la reuniuni privind campania sa pentru primii ani de viață.

Potrivit BBC, acesta este cel mai important moment de până acum în revenirea la îndatoririle regale.

Catherine a mărturisit că are „zile bune și zile proaste”, iar Palatul Kensington a avertizat că este posibil ca aparițiile sale să facă obiectul unor modificări de ultim moment.

Prințul William și soția sa, Catherine, au vrut să viziteze Southport pentru a transmite comunității că „nu a fost uitată”. Cuplul princiar a aflat despre eforturile de a solidariza comunitatea după atacul cu cuțitul.

Trei copii, înjunghiați mortal

Pe 29 iulie, trei copii au fost înjunghiați mortal în urma unui atac lansat asupra unei școli de dans pentru copii. Alte zece persoane - dintre care opt copii - au fost rănite. Axel Rudakubana, un adolescent de 17 ani, a fost arestat la fața locului și a fost acuzat de mai multe crime și tentative de omor.

De asemenea, cuplul regal s-a întâlnit cu reprezentanți din cadrul Poliției și serviciilor de sănătate care au intervenit în urma atacului. Cuplul a făcut o donație, prin intermediul organizației lor caritabile, pentru o strângere de fonduri care să ajute la furnizarea de ajutor fizic și psihologic pentru personalul de poliție și de ambulanță care a fost implicat în atac și în revoltele care au urmat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE