Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa Verde 2024. Bugetul pentru regiunea Nord-Vest, epuizat în două minute. Câte dosare au fost depuse

Înscrierile pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 au început pe 27 septembrie cu regiunea Nord-Vest. Bugetul de 274,29 milioane de lei alocat regiunii s-a epuizat în două minute de la începerea sesiunii de înscrierii, a transmis Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Potrivit informării ministerului de resort, în sesiunea destinată judeţelor Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş au fost înscrise 9.143 de dosare.

„Doar de 2 minute au avut nevoie locuitorii din Regiunea Nord-Vest pentru a epuiza bugetul de 274.290.000 de lei alocat. Acesta a fost rezervat integral, prin înscrierea unui număr de 9.143 de persoane fizice. Reacția aceasta demonstrează că a fost o decizie bună să creștem cuantumul alocării financiare de la 20.000 la 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar și să finanţăm și acumulatori cu o capacitate de minimum cinci kilowaţi, care să asigure cel puţin o parte din energia consumată în acea gospodărie atunci când nu e soare, pe timpul nopţii sau atunci când panourile solare nu produc energie. Sunt convins că și în celelalte regiuni vom păstra acelaşi trend”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Casa Verde 2024. Subvenția a crescut ls 30.000 de lei

„Programul de anul acesta este cu atât mai atractiv cu cât, în premieră, finanţăm şi instalaţiile de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice, iar acest lucru s-a reflectat în ritmul cu care s-au realizat înscrierile din această dimineaţă. În acelaşi timp, subvenţia a crescut la 30.000 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin consistent pentru viitorii prosumatori. Programul va continua cu înscrierea persoanelor fizice din celelalte regiuni conform calendarului stabilit, câte o zi pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat, iar pe data de 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unităţile de cult", a declarat, vineri, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Pentru persoanele fizice, înscrierile pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 are loc în perioada 27 septembrie - 8 octombrie, perioadă împărțită pe regiuni. Unităţile de cult se vor putea înscrie în program pe data de 9 octombrie 2024, de la ora 10:00, sau până la epuizarea bugetului.

Calendarul înscrierilor pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

  • 27 septembrie: Regiunea Nord-Vest;
  • 30 septembrie: Regiunea Centru;
  • 1 octombrie: Regiunea Nord-Est;
  • 2 octombrie: Regiunea Sud-Est;
  • 3 octombrie: Regiunea Sud;
  • 4 octombrie: Regiunea București-Ilfov;
  • 7 octombrie: Regiunea Sud-Vest Oltenia;
  • 8 octombrie: Regiunea Vest;
  • 9 octombrie: Unități de cult.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE