Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionii olimpici la canotaj, Andrei Cornea și Marian Enache, nerecunoscuți la gala unde au strălucit Nadia Comăneci și Sharon Stone

La două zile după ce au devenit campioni olimpici la dublu vâsle, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache au mers la Gala of Champions, dedicată legendarilor Carl Lewis și Michael Phelps. Însă cei doi nu păreau să fie băgați în seamă de nimeni, cu toate că erau proaspeți câștigători de medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campionii olimpici la canotaj Andrei Cornea și Marian Enache, nerecunoscuți

Jurnalistul Euronews Andrei Nourescu, prezent în sală, a vorbit cu Nadia Comăneci, iar cei doi canotori au fost aduși pe scenă și au putut astfel să ajungă alături de Sharon Stone. Vedeta de la Holywood este ambasadorul galei respective.

Canotorii au făcut fotografii cu Sharon Stone, cu legendarul Carl Lewis și, bineînțeles, cu Nadia Comăneci.

Andrei Cornea și Marian Enache au încheiat proba de dublu vâsle cu timpul de șase minute, 12 secunde și 58 de sutimi și și-au adjudecat aurul olimpic.

Bătăturile din palmele canotorilor, marcă înregistrată a succesului olimpic

La finalul probei, cei doi și-au arătat palmele pline de bătături. Deși cunoscătorii au mai văzut așa ceva, imaginile spun de fiecare dată o poveste aparte. Acele mâini de aur pur pur și simplu lemnificate. Iar această poveste rămâne și ea întipărită în olimpismul românesc.

Andrei Cornea și Marian Enache se află la prima ediție a Jocurilor în care fac pereche. Cei doi au mai concurat împreună, dar în barca de patru vâsle, la Mondialele din 2023.

Performanța lui Andrei Cornea și a lui Marian Enache reprezintă prima medalie de aur la masculin într-o probă cu vâsle, din istoria canotajului românesc.

În urmă cu două luni, Andrei Cornea și Marian Enache au devenit și campioni europeni, la Szeged. Atunci au făcut pereche pentru prima dată la o competiție de asemenea nivel.

Medaliile României la canotaj, la JO 2024

  • Aur: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Ştefania Victoria Petreanu (8+1 rame cu cârmaci)
  • Aur: Florin Enache, Andrei Cornea (dublu vâsle)
  • Argint: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle)
  • Argint: Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (dublu rame feminin)
  • Argint: Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (dublu vâsle feminin, categoria ușoară)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE