Firma care deține stația GPL din Crevedia nu trebuia să mai aibă nici un fel de activitate după ce a fost închisă. Informația a fost furnizată de Registrul Comerțului, la solicitarea Euronews România.
După exploziile de la Crevedia, fiul primarului din Caracal, care deține firma, a susținut că acolo era declarată o altă activitate: camioanele companiei puteau parca acolo, iar șoferii aveau unde să mănânce, să doarmă și să spele.
Zeci de oameni nu au acces la utilități
La Crevedia sunt în continuare muncitori de la furnizorul de energie electrică, care curăță stâlpii din zonă pentru reconectarea localnicilor la curent electric. Zeci de oameni nu au acces la utilități.
Între timp, în zona stației GPL a fost reluat traficul. Circulația fusese oprită ca măsură de precauție, pentru că în primele zile încă exista riscul de explozie. De asemenea, drumul a fost blocat și în perioada în care anchetatorii au fost la fața locului pentru a face cercetări.
Oamenii au început să se întoarcă la casele lor. Unele sunt distruse complet, în timp ce altele au structa avariată. Localnicii spun că le este teamă pentru siguranța lor și le este teamă să stea în casă.
Câți bani primesc oamenii din Crevedia
Guvernul a adoptat o măsură de ajutor pentru cei care au avut de suferit în urma exploziilor, însă oamenii spun că sumele sunt foarte mici.
Cei care și-au pierdut casele complet primesc câte 10.000 de lei, pentru locuințele afectate în proporție de peste 75%, însă cu acești bani nu își pot reface casele complet. Cei care au locuințele avariate în proporție 50-75% primesc 7.000 de lei, iar cei care au locuințele afectate până în procentul de 50% primesc 4.500. Proprietarii locuințelor afectate mai puțin primesc câte 2.500 de lei. Cei care au pierdut bunuri primesc 1.500 de lei.
Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat alocarea sumei de 335.000 de lei, în total, celor care au fost evacuați din zonă, pentru a se putea întreține.