Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boris Johnson a încălcat protocolul regal. Fostul premier britanic a povestit în cartea sa că Regina Elisabeta suferea de cancer osos

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a încălcat protocolul regal și a dezvăluit în cartea sa de memorii, care urmează să apară, că regina Elisabeta a II-a suferea de cancer osos înainte de moartea sa, potrivit CNN.

În volumul, care ajunge pe rafturi pe 10 octombrie el relatează despre ultimele zile ale monarhului la Balmoral, Scoția.

Johnson a demisionat oficial cu doar două zile înainte de moartea Elisabetei a II-a, în septembrie 2022, iar în anii care au urmat, au existat speculații aprinse cu privire la modul exact în care aceasta a murit.

”Știam de un an sau mai mult că avea o formă de cancer osos, iar medicii ei erau îngrijorați că în orice moment ar putea intra într-un declin accentuat”, a scris el în extras.

Relatarea lui Johnson este prima declarație publică a unui fost oficial guvernamental de rang înalt cu privire la care ar fi putut fi cauza morții Reginei. Pe certificatul de deces al reginei este trecută ca fiind „bătrânețe”.

Johnson nu este primul prim-ministru care își amintește, într-o autobiografie, de viața sa, de perioada petrecută în funcție și de interacțiunile cu regretata regină.

Foștii lideri britanici Tony Blair, Gordon Brown și David Cameron au făcut toți acest lucru, dar numai în generalități și fără același nivel de detalii ca Johnson.

”Părea palidă și avea vânătăi pe mâini și încheieturi, probabil de la perfuzii sau injecții. Dar mintea ei - așa cum a spus și Edward - era complet neafectată de boală și, din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel mare zâmbet cald, în frumusețea lui bruscă, care își ridica dispoziția”, scria el.

Palatul Buckingham are ca politică să nu comenteze cărțile publicate despre familia regală și, ca atare, nu a confirmat sau infirmat afirmațiile lui Johnson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE