Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente puternice în Herson. Șase oameni au murit

Armata rusă a bombardat putenric, pentru a doua zi consecutiv, orașul Herson din sudul Ucrainei. Cel puțin șase oameni au murit, iar alți șase au fost răniți, inclusiv doi copii. Au fost lovite case de locuit, obiective de infrastructură și industriale.

"A lovit aici, iar eu eram acolo. Au sărit scântei în toate direcțiile. Am fugit și am văzut flăcări, totul ardea. Am reușit doar să dezleg câinele. Am luat actele și am fugit, nu mi-am luat nici haine. S-a speriat sărmana câinele", povestește o femeie.

În total, armata rusă a bombardat șapte regiuni ucrainene.

Pavlo Kovalciuc, purtător de cuvânt la armatei ucrainene: "În total, inamicul a lansat zece rachete și 89 de atacuri aeriene, a tras 39 de proiectile reactive atât asupra trupelor noastre, cât și asupra obiectelor civile din țară. Peste 150 de localități au fost supuse tirurilor de artilerie. Este vorba de regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Luhansk, Donețk, Zaporojia și Herson."

Între timp, armata ucraineană a anunțat că a lovit cu drone kamikaze o fabrică rusească de armament din regiunea Smolensk, în nord-vestul Rusiei. Potrivit ucrainenilor, acolo sunt produse rachete de aviație, care sunt folosite pentru a bombarda Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE