Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bogdan Mureșanu, regizorul filmului ”Anul nou care n-a fost”, despre succesul la Veneția: ”Am rămas câteva zile să mă conving că nu e un vis”

”Anul nou care n-a fost” a fost desemnat ”Cel mai bun film” la categoria Orizzonti în cadrul Festivalului de film de la Veneția.

Pelicula a primit și premiul FIPRESCI, al criticilor internaționali de film, plus alte două distincții.

Regizorul și scenaristul Bogdan Mureșanu, abia întors de la Veneția, a explicat în cadrul emisiunii „Vocile care contează” cum a început proiectul.

Bogdan Mureșanu: Numai prezența noastră în festival e neașteptată

”Proiectul ăsta a plecat de la demolările din București. Eu sunt născut în București și de fiecare dată când trec prin cicatricea asta uriașă care este pe chipul orașului acesta,m-am intrebat cum a fost posibilă. Nu e zidul Berlinului, dar e falia Bucureștiului și m-am întrebat cum a fost posibil.

Dacă nu mă înșel, acesta este cel mai vechi festival din lume și se intră destul de greu acolo, numai prezenta noastră în festival este neașteptată și o supriză uluitoare și ce a urmat e incredibl. Eu am mai rămas câteva zile acolo să mă conving ca nu e un vis.”, a declarat Bogdan Mureșeanu, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE