Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Vom lupta până vom epuiza mijloacele legale”, pentru ca Ana Bărbosu să recâștige locul 3 la JO 2024, spune șefa FRG, Carmencita Constantin

„Vom lupta până vom epuiza toate mijloacele legale”, pentru ca Ana Maria Bărbosu să își recâștige locul 3 la Jocurile Olimpice 2024, spune președinta Federației Române de Gimnastică (FRG), Carmencita Constantin. Ea a declarat în direct la Euronews România că Federația va depune plângere în următoarele 24 de ore.

Carmencita Constantin, șefa FRG: „Noi credem că acea contestație nu a fost depusă în timpul regulamentar”

Ana Maria Bărbosu obținuse în primă fază bronzul, dar nici n-a apucat să se bucure cum trebuie. Americancei Jordan Chiles i-a fost admisă contestația și a trecut - în câteva zeci de secunde - în locul româncei.

Carmencita Constantin, Federației Române de Gimnastică: „Discutăm despre locul 3, nu discutăm despre locul 4. Pentru noi, locul Anei Maria Bărbosu este locul 3 și vă rog să mă credeți, așa cum ați auzit-o pe Ana, plină de emoție și de dorință de a înțelege ce s-a întâmplat, același lucru îl vom face și noi până când vom epuiza absolut toate mijloacele de care dispune legislația internațională în sport, să ne lămurim cum de acest loc 3 a devenit 4.

Ați văzut cu toții. A fost transmisie live. Anunțul a fost făcut, sportivele - primele trei clasate - au urcat pe podium, inclusiv Ana a noastră. Ulterior, s-a depus o contestație, o să încercăm să vedem dacă s-a depus în timpul trecut în regulament, noi credem că nu. Din acest motiv, crainicul a avut posibilitatea să anunțe rezultatul final, dar lucrurile acestea se vor vedea la analizele pe care noi le vom cere la Federația Internațională de Gimnastică, cât și mai departe”, a spus aceasta, în direct la Euronews.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar a fost respinsă.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României obținea bronzul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE