Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Balerina Ksenia Karelina, condamnată la 12 ani de închisoare pentru că a donat 50 de dolari pentru Ucraina

Balerina Ksenia Karelina, care are cetățenie rusă și americană, a fost condamnată la 12 ani de închisoare. Ea a fost găsită vinovată de trădare, după ce a donat suma de 50 de dolari unei organizații caritabile din SUA care sprijină Ucraina, transmite CNN.

Karelina, în vârstă de 33 de ani, a pledat vinovată în cadrul procesului. Ea a fost reținută anul acesta în Ekaterinburg, Rusia, în timp ce se afla în vizită la bunicii ei.

Verdictul a fost anunțat joi, după un proces care s-a derulat cu ușile închise la tribunalul regional din Sverdlovsk. Anchetatorii au acuzat-o pe balerină că a trimis bani pentru a ajuta armata din Ucraina să cumpere echipament și armament, potrivit relatărilor RIA Novosti.

Avocatul Kseniei Karelina a declarat presei din Rusia că va face recurs la sentința dictată joi.

Condamnarea balerinei vine la două săptămâni de când Rusia și Occidentul au efectuat cel mai mare schimb de prizonieri de la Războiul Rece, în cadrul căruia 24 de persoane au fost eliberate. Karelina spera că va fi inclusă și ea în acest schimb de prizonieri, a declarat pentru Reuters avocatul ei.

Chris Van Heerden, iubitul balerinei, a declarat pentru CNN că i-a cumpărat biletul pentru a vizita țara drept cadou de ziua ei și că aceasta ”nu a avut nicio teamă, era atât de mândră că se întoarce acasă... este atât de mândră de Rusia”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE