Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un atacator a deschis focul în fața consulatului Israelului din München. Suspectul ar fi fost doborât de poliție

Update: Bărbatul înarmat ucis joi de poliţie în apropiere de consulatul israelian din Munchen a fost identificat: era un cetăţean austriac în vârstă de18 ani, a comunicat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, citat de dpa.

Ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Hermann, a afirmat că atacatorul a fost doborât după ce trăsese mai multe focuri de armă către agenţii de poliţie.

Oficialul a declarat că nu poate exclude posibilitatea ca ţinta tânărului să fi fost consulatul israelian.
Ministerul de externe al Israelului a precizat pentru dpa că niciunul din angajaţii săi nu a fost rănit în cursul incidentului; consulatul era închis pentru comemorarea victimelor atentatului terorist de la Munchen, din timpul Jocurilor Olimpice din 1972, când mai mulţi militanţi palestinieni au ucis 11 israelieni.

Știrea inițială: Un atacator a tras „mai multe focuri de armă” în fața consulatului Israelului din centrul orașului München, Germania. Polițiștii au tras la rândul lor focuri de armă asupra suspectului, iar acesta ar fi fost doborât. Zona este în prezent izolată, potrivit Poliției.

Poliția din München a scris pe X că: „Datorită situației operaționale actuale, am sporit prezența poliției în zona orașului. Cu toate acestea, nu avem nicio indicație despre alte locații sau alte persoane suspecte”.

Știre în curs de actualizare

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE