Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ashley Biden, fiica lui Joe Biden, discurs emoționant la Convenția Democraților. Președintele SUA nu și-a putut stăpâni lacrimile

Ashley Biden, mezina președintelui american, a susținut un discurs emoționant la Convenția Partidului Democrat în care l-a descris pe Joe Biden ca fiind ”unul dintre cei mai importanți lideri din istorie”, în pofida faptului că ”a fost subestimat toată viață”. Chiar dacă a stat departe de lumina reflectoarelor, fiica liderului de la Casa Albă a vorbit despre modul în care a inspirat-o devotamentul tatălui său pentru a urma o carieră în domeniul asistenței sociale.

VEZI GALERIA
3 imagini

sursă foto: AP

Ashley Biden s-a numărat printre invitații care au luat cuvântul la Convenția Partidului Democrat, unde Hamala Harris urmează să fie desemnată oficial candidatul pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

”Exemplul pe care l-a oferit prin servirea țării mi-a inspirat cariera. Sunt asistent social în Philadelphia. Ajut femei care au fost încarcerate pentru a se vindeca de traumele trecutului (...)

Tata mi-a spus mereu (...) că nimeni nu este mai bun decât mine. M-a învățat că toată lumea merită o șansă în mod corect și că nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă. Asta înveți de la un luptător care a fost subestimat toată viață.

Când mă uit la tata, văd grație, putere și modestie. Văd unul dintre cei mai importanți lideri din istorie”, a declarat Ashley Biden, potrivit NPR.

În vârstă de 43 de ani, Ashley Biden a fost director executiv al Centrului pentru Justiție din Delaware. De asemenea, fiica lui Joe Biden a vorbit despre fratele ei, Beau, care a murit în 2015, și despre modul în care tatăl ei a reușit să-și servească țara, în pofida pierderii uriașe.

„După moartea lui Beau, mi-am făcut acest tatuaj pe încheietura mâinii. Are mesajul ”curaj, inimă dragă” - un îndemn pentru mine să continui, să mă ridic, așa cum a făcut întotdeauna tatăl meu”, a spus fiica președintelui american.

”El m-a învățat că o inimă curajoasă este un lucru miraculos. O inimă curajoasă poate vindeca o familie. O inimă curajoasă poate vindeca o națiune și poate chiar lumea”, a adăugat fiica lui Joe și Jill Biden.

În momentul în care a urcat pe scenă, Joe Biden și-a îmbrățișat fiica și și-a șters lacrimile cu un șervețel. După ce a fost aplaudat de public, președintele american a exclamat: ”E fiica mea”.

„Dumnezeu te iubește. Sunteți incredibili”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Ashley Biden, prezentă în campania tatălui ei și la alegerile prezidențiale din 2020

Potrivit The Washington Post, Ashley Biden este singurul copil al lui Joe și Jill Biden. Ea l-a introdus pe scenă pe tatăl său și la Convenția Partidului Democrat în 2020, când i-a fost alături și fratele ei vitreg, Hunter Biden.

Femeia în vârstă de 43 de ani a fost extrem de atașată de frații ei vitregi, participând la procesele lui Hunter Biden și descriindu-l pe Beau Biden drept „căpitanul vieții noastre” într-un elogiu din 2015.

Ashley Biden a crescut în Delaware. Ea a lucrat șapte ani ca director executiv al Centrului pentru Justiție din Delaware, de unde a demisionat în 2019. Ea este căsătorită cu medicul Howard Krein.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE