Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare constructor auto din SUA, General Motors, concediază peste 1.000 de angajați la nivel global. Este vorba despre salariați din diviziile de software și servicii, iar acțiunea are loc în urma "unei revizuiri pentru a eficientiza operaţiunile unităţii".

Din cele peste 1.000 de concedieri, în jur de 600 fac parte din campusul tehnologic de lângă Detroit.

  • GM este cel mai mare constructor auto american și cuprinde mărcile Chevrolet, GMC, Cadillac, și Buick.

"Pe măsură ce construim viitorul GM, trebuie să simplificăm procesul, prin viteză şi excelenţă, să facem alegeri îndrăzneţe şi să acordăm prioritate investiţiilor care vor avea cel mai mare impact. Ca urmare, remaniem anumite echipe din cadrul diviziilor software şi servicii. Suntem recunoscători celor care au ajutat la stabilirea unei fundaţii puternice care poziţionează GM să fie lider în continuare", a spus un purtător de cuvânt al General Motors.

Această nouă mutare a General Motors are loc la mai puțin de jumătate de an de la schimbările în rândurile conducerii care supraveghea operaţiunile. Printre ei a fost și fostul director Apple, Mike Abbott, care a plecat în martie din compania GM, după mai puţin de un an. La acea vreme, el invoca motive de sănătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE