Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden îi predă oficial ștafeta vicepreședintelui Harris. ”Trebuie să-l învingem pe Trump. Trebuie să ne păstrăm democrația”

Convenția Națională a Partidului Democrat a început luni la Chicago. În cadrul acestui eveniment urmează ca vicepreședintele Kamala Harris și guvernatorul de Minnesota, Tim Walz, să fie declarați oficial candidați ai partidului la alegerile prezidențiale din acest an. La eveniment a fost invitat și președintele Joe Biden care a ținut un discurs în prime-time. Fostul secretar de stat Hillary Clinton este, de asemenea, invitată.

20/08/2024 , 07:22

Joe Biden: ”Alegeți-i pe Kamala Harris și pe Tim Walz”

Președintele Joe Biden și-a început discursul Convenția Națională a Partidului Democrat printr-un îndemn de a-l învinge pe republicanul Donald Trump pe care l-a acuzat că în mandatul său a făcut ”a făcut cea mai mare datorie” din istoria SUA.

”Îmi iubesc țara și trebuie să ne păstrăm democrația. În 2024 trebuie să votați.

Trebuie să-l învingem pe Donald Trump. Alegeți-i pe Kamala Harris și pe Tim Walz”, a spus președintele american.

Liderul de la Casa Albă a promis trei milioane de locuințe vor fi construite în următorii ani în cazul în care Kamala Harris va fi aleasă în funcția de președinte și va crește nivelul de trai al cetățenilor americani.

”Vor duce în continuare America spre progres, pentru că vor crea mai multe jocuri de muncă și vor sprijini muncitorii. Vor dezvolta economia, vor scădea povara asupra familiilor americane ca să poată respira.

Toate aceste măsuri vor însemna economii de zeci de trilioane de dolari pentru America. Vor face locuințele mai accesibile. Vor fi construite trei milioane de locuințe noi.

Biden: ”Trump ar face orice pentru a interzice avortul”

Biden l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump.

”Știți ce a făcut Trump? A făcut cea mai mare datorie în mandatul său de patru ani ca președinte, cu tăierile de taxe de două trilioane de dolari pentru bogați. Ne-a îndatorat și mai mult.

Avem 1.000 de miliardari în SUA. Știți cât plătesc în medie impozite? 8,2%. Dacă le-am crește taxele și am propus o impozitare de 25%, care este cel mai ridicat nivel, această măsură ar aduce 500 de miliarde de dolari în următorii 10 ani. Chiar și așa ar fi foarte bogați.

Trump vrea să taie ajutoarele sociale. Trump ar face orice pentru a interzice avortul la nivel național”, a precizat președintele SUA.

Joe Biden: ”Kamala Harris va fi un președinte respectat de liderii lumii și deja este respectată”

”Alegerea Kamalei a fost prima decizie pe care am luat-o când am fost nominalizat de Partidul Democrat în cursa prezidențială și este cea mai bună decizie pe care am luat-o în toată cariera mea.

Este harnică, experimentată și are o integritate enormă. Parcursul ei reprezintă cea mai bună poveste de succes americană și, asemenea celor mai buni președinți, a fost vicepreșidinte.

Va fi un președinte respectat de liderii lumii și deja este respectată. Va fi un președinte de care să fim mândri”, a mai spus Biden.

Joe Biden: Trump a promis o baie de sânge dacă va pierde din nou. Acest ratat vorbește serios. Nu glumesc

Liderul de la Casa Albă a amintit că SUA va organiza primele alegeri prezidențiale, după asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

”În acea zi a fost cât pe ce să pierdem totul, tot ceea ce reprezintă țara noastră. Donald Trump a spus că va refuza să accepte rezultatul dacă va pierde și a promis o baie de sânge. A spus că va fi un dictator încă din prima zi.

Apropo, acest ratat vorbește serios. Nu glumesc! Gândiți-vă. Veți spune despre oricine a mai spus asta că este un nebun. Ați spune că e o exagerare, dar el vorbește serios. Nu putem asta să se întâmple!”, a mai spus Joe Biden, despre Donald Trump.

”Noi cu toții avem o responsabilitate. Am salvat democrația în 2020 și acum trebuie să o salvăm încă o dată în 2024”, a adăugat el.

”Am promis că voi fi cel mai bun voluntar pe care Harris și Walz îl vor avea în această campanie”

”Nicăieri în lume nu ar fi fost posibil ca un copil bâlbăit, cu început modest din Claremont, Delaware să ajungă la Biroul Oval de la Casa Albă.

SUA este țara tuturor posibilităților. Kamala Harris și Tim Walz au înțeles că această țară trebuie să fie în continuare un loc al oportunităților, nu doar pentru cei puțini, ci pentru noi toți.

Am promis că voi fi cel mai bun voluntar pe care Harris și Walz îl vor avea în această campanie”, a afirmat Biden.

Biden cere încheierea războiului din Gaza. ”Oameni nevinovați sunt uciși de ambele tabere”

”Trimiteți ajutoare umanitare în Fâșia Gaza acum! Civilii palestinieni suferă. Agreați un armistițiu pentru a încheia acest război! Oamenii care protestează au dreptate. Numeroși oameni nevinovați sunt uciși de ambele tabere”, a menționat Biden.

Convenția va servi drept ocazie pentru președintele Biden de a preda oficial ștafeta vicepreședintei Kamala Harris. Apropiații spun că Biden va folosi discursul pentru a susține că Harris este cea mai potrivită persoană pentru a-i duce mai departe moștenirea, acum că el nu mai este în cursă, potrivit publicației The New York Times.

Convenția sub semnul protestelor

Convenția ar putea fi umbrită și de evenimente neplăcute pentru liderii democrați. Sute de persoane s-au adunat luni în Union Park din Chicago pentru un miting. Organizatorii au declarat că principalele lor revendicări sunt legate de războiul din Gaza, dar pledează și pentru drepturile imigranților, LGBTQ și ale lucrătorilor.

Unii comentatori de peste Ocean au lansat parelele între convenția democrată de anul acesta și cea din 1968, organizată tot la Chicago. În acel an convenția Partidului Democrat a fost umbrită de proteste împotriva războiului din Vietnam.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE