Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri SUA 2024. Kamala Harris, apariție-surpriză pe scenă, la Convenția Democraților. Hillary Clinton, discurs dur la adresa lui Trump: "Închideți-l!"

La Chicago, a început Convenția Națională a Partidului Democrat, în cadrul căreia Kamala Harris a acceptat, oficial, nominalizarea pentru a candida la președinție. Harris a avut o apariție surpriză pe scenă.

Însă cei mai importanți vorbitori ai serii au fost președintele Joe Biden, care i-a pasat ștafeta vicepreședintelui său, Prima Doamnă Jill Biden și fostului secretar de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton. Cu toții și-au arătat sprijinul ferm pentru Kamala Harris. Inclusiv fostul președinte Barack Obama și soția sa, Michelle Obama.

Kamala Harris, apariție-surpriză pe scenă, la Chicago

Kamala Harris a avut o apariție-surpriză în prima zi a Convenției Democraților. Deși nu avea programat vreun discurs, candidata democraților la alegerile din noiembrie a urcat pe scenă și a mulțumit președintelui Joe Biden.

Kamala Harris, candidatul democrat pentru președinția SUA: "Joe (n.r.: Biden), îți mulțumesc pentru conducerea ta istorică, pentru întreaga ta viață în slujba națiunii noastre și pentru tot ceea ce vei continua să faci. Îți suntem recunoscători pentru totdeauna."

Totuși, capul de afiș al primei seri a fost discursul actualului lider de la Casa Albă, Joe Biden. El a fost introdus chiar de fiica sa, imediat după declarațiile primei doamne, Jill Biden. Liderul de la Washington a părut emoționat și a abordat teme precum economia țării sau legea avortului. El a susținut că nu e supărat pe cei care i-au cerut să renunțe la cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

Joe Biden, președintele Statelor Unite: "Sunteți pregătiți să îi votați pe Kamala Harris și Tim Walz? Donald Trump numește America o națiune care eșuează. Gândiți-vă la mesajul pe care îl transmite în întreaga lume atunci când vorbește despre faptul că America este o națiune în declin. El spune că pierdem. El este perdantul! Greșește amarnic."

Hillary Clinton, despre Trump: "E prima persoană care candidează la președinție, cu 34 de condamnări"

Fostul secretar de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, și-a folosit discursul pentru a-și exprima sprijinul pentru Kamala Harris și nu a pierdut ocazia de a-l ataca pe Donald Trump, candidatul republicanilor la președinție.

Hillary Clinton, fost secretar de stat al Statelor Unite: "Donald Trump a adormit la propriul său proces, iar când s-a trezit, și-a scris propria lui istorie. El este prima persoană care candidează la președinție, cu 34 de condamnări pentru infracțiuni grave. Închideți-l (n.r.: pe Donald Trump n.r.)! Închideți-l!"

Se estimează că 50.000 de oameni se reunesc la Chicago pentru Convenția Națională Democrată. Perechea de candidați Kamala Harris - Tim Walz va primi sprijin la nivel înalt din partea vedetelor democrate, inclusiv a foștilor președinți Bill Clinton și Barak Obama.

Mii de activiști sunt așteptați să facă demonstrații în fiecare zi a convenției, care ține patru zile. Motivațiile lor sunt diverse, însă majoritatea susțin și încetare imediată a focului în războiul Israel-Hamas.

Barack Obama va avea un discurs public a doua zi, în cadrul Convenției, iar apoi va vorbi și fostul președinte Bill Clinton.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE