Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata israeliană investighează soldaţi pentru presupuse abuzuri. Un deținut din Gaza ar fi fost supus unor rele tratamente în închisoare

Armata israeliană a anunțat că a reținut nouă soldați pe care îi va interoga în legătură cu un caz de abuz.

Un deținut din Gaza ar fi fost abuzat în timp ce se afla într-o bază militară din deșertul Negev, care a servit drept lagăr de detenție pentru palestinienii din Fâșie.

Armata statului evreu nu a dezvăluit detalii suplimentare, ci a precizat că cel mai înalt oficial al său a declanșat ancheta.

Un raport al agenției ONU pentru refugiații palestinieni susține că deținuții au fost supuși unor rele tratamente și abuzuri când se aflau în custodia israelienilor.

Însă nu a specificat unde s-au petrecut acestea. Armata israeliană a negat aceste acuzații. În urma reținerii soldaților, colegii lor au protestat în fața bazei militare.

Ministrul de finanţe Bezalel Smotrich, un lider proeminent al blocului naţionalist-religios din guvernul Netanyahu şi un critic frecvent al comandamentului armatei, a postat pe X un mesaj video în care afirmă că soldaţii ar trebui să fie trataţi ca eroi, nu ca infractori.

Relatări pe scară largă privind maltratarea deţinuţilor în închisorile israeliene au sporit presiunea internaţională asupra Israelului cu privire la desfăşurarea războiului din Gaza, care se apropie acum de începutul celei de-a 11-a luni.

În luna mai, Departamentul de Stat al SUA a declarat că analizează acuzaţiile de abuz israelian asupra deţinuţilor palestinieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE