Aplicația TikTok a fost restricționată și în Franța. După Comisia Europeană, Statele Unite sau Marea Britanie, și Franța a interzis angajaților din sectorul public să acceseze TikTok-ul de pe telefoanele de serviciu.
Aplicația prezintă riscuri de securitate cibernetică și de protecție a datelor, a explicat ministrul Administrației Publice de la Paris.
Guvernul francez a restricționat și accesul altor aplicații de pe telefoanele de serviciu, dar lista lor nu a fost încă publicată.
Interdicția vizează peste 2,5 milioane de francezi care lucrează în sistemul public. China a fost acuzată de mai multe țări că folosește TikTok-ul în scopuri de spionaj. Beijingul a respins întotdeauna acuzațiile.
Directorul executiv al TikTok, audiat în SUA
De altfel, directorul executiv al TikTok a fost audiat, joi, în Comisia pentru Energie și Comerț a Congresului Statelor Unite, pentru a da explicații cu privire la securitatea datelor și siguranța utilizatorilor. Shou Zi Chew a încercat să-i convingă pe congresmeni că aplicația de partajare video extrem de populară nu ar trebui să fie interzisă, relatează The Associated Press.
Demersul lui Shou Zi Chew a avut loc într-un moment crucial pentru Tiktok, aplicația asupra căreia oficialii americani exercită presiuni tot mai mari.
Cu aproape 150 de milioane de utilizatori în Statele Unite, TikTok și compania sa mamă ByteDance au ajuns să fie implicate într-o bătălie geopolitică mai amplă între Beijing și Washington pe tema comerțului și a tehnologiei.
Șeful Tiktok le-a spus parlamentarilor americani din Comisia pentru Energie și Comerț că platforma pe care o conduce consideră prioritară siguranța tinerilor care foloseasc aplicația și a negat acuzațiile potrivit cărora ar reprezenta un risc pentru securitatea națională.