Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antrenament cu public pentru echipa națională. Sute de fani, majoritatea copii, au asistat la pregătirea tricolorilor la Mogoșoaia

Peste 500 de fani ai echipei naționale de fotbal au asistat la antrenamentul de la Mogoșoaia, acolo unde tricolorii pregătesc meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor. Mircea Lucescu a avut 24 de jucători la ședința de pregătire deschisă integral publicului. Accidentat, Adrian Șut a părăsit cantonamentul naționalei și va fi înlocuit cu Victor Dican, convocat în premieră la naționala de seniori.

Antrenament cu public pentru echipa națională

Peste 500 de suporteri, majoritatea copii, au asistat la antrenamentul echipei naționale, în baza de la Mogoșoaia. Ședința de pregătire a fost precedată de o sesiune de autografe și poze, iar cei mici au avut ocazia să își întâlnească jucătorii favoriți.

Reporter: Mai știi cine ți-a semnat acolo?

Băiețel: Da. Drăgușin, Stanciu, Coman, Olaru și Rațiu.

Reporter: Și tu ești pasionată de fotbal, te uiți la meciuri?

Fetiță: Da, am făcut fotbal împreună cu băieții. N-am mai putut continua din cauza temelor.

Băiețel: Și eu pot să zic că l-am văzut pe Alibec, de la Farul.

Inițiativa a avut un real succes, așa cum s-a întâmplat pe 11 iunie și în Germania, atunci când aproape patru mii de fani au umplut tribunele stadionului din Würzburg, acolo unde tricolorii au pregătit meciurile de la EURO 2024.

Suporter: E prima dată când venim, ne-am înghesuit cu toată lumea și am reușit să luăm autografe. Fiica mea a făcut poze cu favoriții ei, cu Pușcaș și domnul Lucescu.

Reporter: Jucători preferați?

Da, Andrei Rațiu.

Mai ales de când e vopsit?

Sincer, da.

Și doamna? Urmăriți fotbalul, ce jucători preferați aveți?

Mitriță, îmi place Mitriță.

Selecționerul Mircea Lucescu a avut 24 de jucători la antrenament. Accidentat, mijlocașul celor de la FCSB, Adrian Șut, a părăsit cantonamentul echipei și va fi înlocuit cu Victor Dican, convocat în premieră la naționala de seniori.

Andrei Burcă, jucător al echipei naționale: Ne-a responsabilizat foarte mult acel turneu final și acum aceste două meciuri cu Mister Lucescu, știm ce avem de lucrat cu dânsul și vom fi 100% pregătiți. Ne-a spus că avem mult de lucru și suntem conștienți de această treabă, pentru că vrem să creștem nivelul. Pentru a putea fi la un campionat mondial trebuie să ne creștem nivelul și să ne batem cu cele mai bune echipe din Europa.

România va întâlni Cipru și Lituania, în Liga Națiunilor

Sâmbătă seară, România va întâlni Cipru, la Larnaca, un meci la care sunt așteptați aproximativ patru mii de suporteri români. Trei zile mai târziu, tricolorii vor întâlni Lituania, tot în deplasare, la Kaunas.

Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF: Nu am emoții, nu am emoții. Sunt foarte încrezător în ceea ce văd. Nu am cum să vă explic, că sunt atâtea lucruri pe care dvs nu le vedeți, dar eu le trăiesc, cum vin, cu ce plăcere vin jucătorii, astăzi, când s-au reunit, să vedeți ce bucurie e că se întorc la echipa națională.

Naționala antrenată de Mircea Lucescu are șase puncte după primele două meciuri din Liga Națiunilor. Tricolorii au învins Kosovo cu 3 la 0, la Priștina, și Lituania cu 3 la 1, pe stadionul Steaua.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE