Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angelique Kerber și-a încheiat cariera cu o înfrângere în sferturile de la Jocurile Olimpice 2024

La 36 de ani și jumătate, Angelique Kerber și-a încheiat cariera de jucătoare de tenis, imediat după ce a pierdut în fața jucătoarei chineze Qinwen Zheng (locul 7 WTA), în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice 2024, scor 7-6, 4-6, 6-7.

Angelique Kerber și-a încheiat cariera

Jucătoarea germană anunțase această decizie înaintea competiției de la Paris. Ea se retrage din activitate după o carieră impresionantă, întinsă pe 21 de ani.

Ajunsă pe locul 212 mondial, Kerber a revenit în activitate în ianuarie, după o pauză de aproape doi ani, luată în august 2022, din cauza faptului că a devenit mamă. În acest an, ea a participat și la primele trei turnee de grand slam de până acum, Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, unde a pierdut în primul tur.

Ea a fost și lider în clasament timp de 34 de săptămâni (2016 - 2017) și a câștigat trei titluri de grand slam: Australian Open 2016, US Open 2016 și Wimbledon 2018. În toată cariera, Angelique Kerber a câștigat 14 trofee la simplu, pe toate suprafețele. La Jocurile Olimpice, cea mai bună performanță a lui Kerber a fost medalia de argint la Rio 2016.

  • Angelique Kerber este una dintre rivalele pe care Simona Halep le-a întâlnit cel mai des în carieră. La meciurile directe, scorul este egal, 6-6.

Kerber este recunoscută pentru stilul ei defensiv și pentru retururile în forță, precum și pentru loviturile de forehand în lung de linie, extrem de bine plasate. Un amănunt interesant este că, deși e dreptace, ea joacă tenis cu mâna stângă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE