Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE după anexarea ilegală a regiunilor ucrainene

Ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat la Ministerul de Externe, după anexarea ilegală a regiunilor ucrainene.

Acesta a fost chemat luni din dispoziția ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, ca să-i transmită că România condamnă ferm anexarea celor patru regiuni ucrainene. Ambasadorul rus a fost convocat ca urmare a unui demers mai larg coordonat la nivelul Uniunii Europene.

În acest sens, oficialul român a evidențiat și caracterul profund ilegal și ilegitim al demersului Kremlinului de a încerca justificarea ocupației militare asupra teritoriilor ucrainene.

Ambasadorul Rusiei la București a mai fost convocat de la începerea războiului de către MAE, în contextul publicării de către Ambasada Federației Ruse la București, pe pagina sa oficială de internet, a articolului Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii.

La acel moment, Secretarul de stat pentru Afaceri Strategice a atras atenția cu privire la limbajul nepotrivit, provocator și ofensator la adresa României și a NATO, utilizat în repetate rânduri de către Ambasada Rusiei în comunicările publice.

România nu recunoaște teritoriile anexate și a condamnat, în termenii „cei mai fermi”, așa-zisele „referendumuri” desfășurate în perioada 23-27 septembrie în regiunile din Ucraina, ocupate ilegal de trupele ruse. De asemenea, cetățenii români au fost sfătuiți să părăsească teritoriul Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE