Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Maggie Smith, actriță cunoscută pentru rolurile din „Harry Potter” și „Downton Abbey”

Maggie Smith, actrița cunoscută pentru rolurile din „Harry Potter” și „Downton Abbey”, a murit la vârsta de 89 de ani. Informația a fost confirmată de familia actriței, potrivit BBC.

„Cu mare tristețe trebuie să anunțăm decesul lui Maggie Smith.

S-a stins din viață liniștită în spital în această dimineață, vineri, 27 septembrie. O persoană extrem de retrasă, a fost alături de prieteni și familie până la sfârșit. Ea lasă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare.

Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile.

Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment.”, au transmis cei doi fii ai actriței, într-un comunicat.

Cine a fost Maggie Smith

Una dintre cele mai cunoscute actrițe, Maggie Smith a interpretat roluri celebre, printre care cel al profesoarei Minerva McGonagall, din seria de filme „Harry Potter”, după romanele cu același nume.

Maggie Smith este câștigătoare a două Premii Oscar: în 1969 pentru rol principal în filmul „The Prime of Miss Jean Brodie” și în 1978 pentru rol secundar în filmul „A Room with a View”.

Ale roluri celebre au fost în filmele „The Lady in the Van” (2015), „Gosford Park” (2001) sau „Nothing Like a Dame” (2018).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE