Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul și cântărețul Kris Kristofferson a murit la vârsta de 88 de ani

Kris Kristofferson, actor celebru și star al muzicii country, a murit sâmbătă la vârsta de 88 de ani. Anunțul trist a fost făcut de familia artistului.

Kris Kristofferson, o carieră impresionantă

"Kris Kristofferson a murit împăcat sâmbătă în reşedinţa sa" din Hawaii, au declarat rudele artistului american pe pagina sa de Facebook.

"Când veţi vedea un curcubeu, să ştiţi că este el care ne zâmbeşte tuturor", au adăugat ei.

A obținut Globul de Aur în 1976

Kris Kristofferson a obținut un Glob de Aur în 1976 pentru rolul interpretat, alături de Barbra Streisand, în filmul "A Star Is Born". Din filmografia sa, mai amintim "Pat Garrett and Billy the Kid" (1973) şi "Alice Doesn't Live Here Anymore" (1974).

În ceea ce privește cariera sa muzicală, Kris Kristofferson a lansaty numeroase piese care au devenit clasice, cum ar fi "Sunday Mornin' Comin' Down" (1969) şi "Me and Bobby McGee" (1970) - preluat şi de Janis Joplin.

A fost inclus în Songwriters Hall of Fame în 1985

De-a lungul carierei sale a obținut mai multe premii Gammy și a fost inclus în Songwriters Hall of Fame în 1985 şi în Country Music Hall of Fame în 2004.

Starul american, un cântăreţ cu o voce gravă care a avut o viaţă întreagă o pasiune pentru textele poetului englez William Blake, a continuat să cânte în mod regulat pe scenă până la retragerea sa artistică la vârsta de 84 de ani, în 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE