Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sean ”Diddy” Combs, arestat la New York. Procurorii îl acuză pe rapper de violență și abuzuri sexuale împotriva femeilor

Sean „Diddy” Combs a fost arestat, luni seara, la New York, după ce a fost pus sub acuzare de un mare juriu federal. Rapperul a fost acuzat de mai multe femei că le-ar fi agresat sexual, relatează The Associated Press.

17/09/2024 , 17:30

Diddy, acuzat că a lovit femei cu piciorul. Procurorii detaliază presupusele performanțe sexuale coordonate de Combs

Acuzațiile arată că Diddy a agresat femei lovindu-le cu pumnul, târându-le, aruncând cu obiecte în ele și lovindu-le cu piciorul, potrivit BBC.

Agresiunile descrise în rechizitoriu au fost uneori susținute de alte persoane și, într-un caz, au fost filmate și ulterior raportate public, se arată în rechizitoriu, care pare să se refere la înregistrarea video în care Combs o agresa pe fosta sa parteneră Casandra „Cassie” Ventura într-un hotel din California.

„Atunci când un membru al personalului de securitate al hotelului a intervenit, Combs a încercat să mituiască membrul personalului pentru a asigura tăcerea”, se arată în rechizitoriu.

De altfel, abuzurile nu s-au limitat la aceste femei, ci la angajații săi, martori și alte persoane.

Într-o secțiune a actului de acuzare, procurorii descriu unele dintre presupusele activități ilegale ale lui Comb, despre care spun că rapperul le numea „Freak Offs”.

Combs ar fi organizat „Freak Offs” determinând victimele să „se angajeze în acte sexuale prelungite cu lucrători sexuali comerciali de sex masculin”.

Procurorii susțin că acesta a coordonat „performanțe sexuale elaborate și produse” pe care le-a regizat și pe care deseori le-a înregistrat electronic.

În acest fel, ar fi traficat lucrători sexualidincolo de frontierele de stat și internaționale.

Procurorii susțin că Combs ar fi organizat tratamente cu fluide intravenoase după „Freak Offs” pentru a se recupera după activitățile sale sexuale și consumul de droguri

Rechizitoriul a fost sigilat, iar procurorii americani nu au dat detalii cu privire la acuzațiile la adresa cântărețului. În schimb, procurorul general din Manhattan, Damian Williams, a confirmat că Sean „Diddy” Combs (58 de ani) a fost plasat în arest de agenții federali.

„Ne așteptăm să trecem la desigilarea actului de acuzare în cursul dimineții și vom avea mai multe de spus în acel moment”, a declarat Williams.

Avocatul său, Marc Agnifilo, a transmis că Sean „Diddy” Combs colaborează cu anchetatorii și că s-a mutat în New York încă de săptămâna trecută, în așteptarea acuzațiilor.

„Suntem dezamăgiți de decizia de a continua ceea ce noi considerăm a fi o urmărire penală nedreaptă a domnului Combs de către Procuratura SUA”, a declarat Agnifilo.

Potrivit apărătorului, rapperul a fost descris ca fiind un simbol al muzicii și un „familist”.

„Este o persoană cu defecte, dar nu este un infractor (....) Vă rugăm să vă păstrați judecata până când veți avea toate dovezile. Acestea sunt faptele unui om nevinovat care nu are nimic de ascuns și așteaptă cu nerăbdare să iasă cu fața curată în instanță”, a precizat avocatul rapperului, conform sursei citate.

Acuzațiile penale reprezintă o lovitură de proporții pentru unul dintre cei mai celebri producători și cântăreți de hip-hop.

Detalii din ancheta care îl vizează pe Combs au ieșit la iveală după ce procurorii au percheziționat vilele rapperului din Los Angeles și Miami pe 25 martie. La o zi după percheziții, avocatul său Aaron Dyer a afirmat că este vorba despre „o folosire grosolană a forței la nivel militar” și a menționat că acuzațiile sunt „nefondate”.

Cine este Sean ”Diddy” Combs

Sean ”Diddy” Combs, cunoscut și sub numele de Puff Daddy, a devenit celebru datorită competițiilor de hip-hop de pe Coasta de Est și Coasta de Vest din anii 1990, fiind partenerul și producătorul lui Notorious B.I.G., rapperul care a fost împușcat mortal în anul 1997.

În noiembrie 2023, fosta sa prietenă, cântăreața R&B Cassie, a devenit prima dintre persoanele care l-au dat în judecată pe Combs pentru abuz sexual. Ea a făcut mărturii despre mai mutle prostituate consumatoare de droguri, iar unele dintre persoane erau obligate sau ademenite să întrețină relații sexuale.

În procesul intentat în noiembrie, Cassie a susținut că a fost abuzată, bătută și violată mai mulți ani. De asemenea, ea a susținut că Combs s-a implicat în traficul sexual și „ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale” . De asemenea, ”Diddy” a fost acuzat de „adăpostirea și transportul reclamantei în scopuri sexuale induse prin forță, fraudă sau constrângere”.

De asemenea, rapperul este acuzat că și-ar fi forțat fosta iubită să îl sprijine pentru a face trafic cu escorte masculine.

În mai, postul american de televiziune CNN a difuzat imagini în care Puff Daddy a trântit-o la pământ pe Cassie și a lovit-o cu picioarele pe coridorul unui hotel. O zi mai târziu, rapperul și-a recunoscut faptele și a publicat pe rețelele de socializare un mesaj prin care își prezenta scuzele. ”Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acțiunile mele din acel videoclip. Am fost dezgustat atunci când am făcut-o. Am fost dezgustat. Sunt dezgustat și acum”, a spus el,

Procesul intentat de Cassie a fost urmat de cel puțin alte șase deschise împotriva cântărețului în următoarele luni.

În februarie, un producător muzical l-a dat în judecată pe Sean ”Diddy” Combs, pe care l-a acuzat că l-a obligat să solicite prostituate și l-a forțat să întrețină relații sexuale cu acestea.

De asemenea, o femeie l-a acuzat pe rapper că a violat-o în urmă cu 20 de ani, pe când avea vârsta de 17 ani.

O altă femeie care a intentat un proces, April Lampros, a afirmat că l-a întâlnit pe Combs în anul 1994, pe când era studentă. Apoi a început o serie de „întâlniri sexuale terifiante” cu rapperul și apropiații săi, care s-au consumat mai mulți ani.

Combs și avocații săi au negat aproape toate acuzațiile din procese.

Scandalurile în care a fost implicat P. Diddy

Fondator al casei de producție Bad Boy Records, Combs a devenit unul dintre cei mai influenți producători și cântăreți de hip-hop din ultimii 30 de ani. Alături de Notorious B.I.G., a lucrat cu o serie de artiști, precum Mary J. Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans și 112.

Afacerile pe care Combs le avea în afara domeniului muzical, precum o marcă de băuturi alcoolice, o companie media și o linie vestimentară, au fost grav afectate după ce acuzațiile la adresa rapperului au fost făcute publice.

Divulgarea clipului în care și-a bătut iubita a avut consecințe și mai grave. Universitatea Howard a întrerupt legăturile cu el, iar acesta și-a returnat cheia orașului New York la cererea primarului.

Combs a mai fost arestat sub diverse acuzații, iar în urmă cu câțiva zeci de ani a fost implicat într-unul dintre cele mai mari procese din industria hip-hop. Acel proces a pornit, după ce trei persoane au fost împușcate într-un club de noapte din Manhattan în 1999. Iubita sa de atunci, cântăreața și actrița Jennifer Lopez, se afla de asemenea acolo când a avut loc incidentul.

În cele din urmă, Combs a fost achitat de acuzațiile conform cărora ar fi introdus o armă ilegală în club și ar fi încercat să mituiască șoferul său pentru ca acesta să ia vina pe armă. Protejatul său de atunci, Shyne, a fost condamnat pentru agresiune și alte acuzații în cazul împușcăturilor și a făcut aproximativ opt ani de închisoare. Acum se numește Moses Barrow și este membru al Camerei Reprezentanților din Belize, țara sa natală.

Tot în 1999, Combs a fost arestat sub acuzația de a fi bătut un director de casă de discuri din New York. Combs a pledat vinovat pentru hărțuire, care este o încălcare, și a fost condamnat să urmeze cursuri de gestionare a furiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE