Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acropola din Atena, închisă vizitatorilor din cauza caniculei

Acropola și-a închis astăzi porțile pentru turiști, pe fondul unui val de căldură care a dus temperaturile până la 43 de grade Celsius.

Cea mai populară atracție turistică a Greciei, situl antic Acropolis, a fost închis astăzi între orele 12 și 17, în încercarea de a păstra siguranța vizitatorilor.

Presa locală a relatat că turiștii au leșinat în timp ce stăteau la coadă pentru a intra în sit. Anul trecut au vizitat-o 4 milioane de turiști. Atena folosește drone pentru a monitoriza temperaturile din oraș și pentru a planifica răspunsul de sănătate publică.

Valul de căldură din Grecia: Cât va dura?

Grecia este cuprinsă în prezent de un val de căldură care a început săptămâna trecută.

Se crede că valul de căldură este cauzat de vânturile sudice care aduc aer cald și praf din Africa de Nord.

Se pare că temperaturile de la Acropole au atins astăzi 39 de grade Celsius, dar ar putea crește și mai mult, valul de căldură urmând să atingă punctul maxim mâine (joi).

Vremea se va răci în cursul zilei de vineri. Grecia este una dintre cele mai afectate de schimbările climatice din Europa.

Anul trecut, temperaturile în creștere au alimentat incendii mortale, iar ploile neregulate au provocat unele dintre cele mai grave inundații înregistrate vreodată, care au afectat culturile și mijloacele de trai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE