Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, drept partener în cursa pentru Casa Albă

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz ca partener în cursa prezidențială din noiembrie, potrivit CNN și The Washington Post care citează surse familiarizate cu subiectul.

Walz ar urma să apară alături de Harris în zilele următoare în fiecare dintre cele mai competitive șapte state - Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Carolina de Nord, Georgia, Arizona și Nevada. Walz este favoritul progresiștilor și al celor din sindicate.

Cine e Tim Walz

Născut și crescut în West Point, Nebraska, un mic oraș rural, Walz s-a înrolat după terminarea liceului în Garda Națională, unde a servit în următorii 24 de ani. După ce tatăl său a murit de cancer la plămâni, Walz s-a înscris la Chadron State College din Nebraska, la vârsta de 19 ani, și a absolvit cu o diplomă de profesor în 1989.

În 1996 s-a mutat în Minnesota, statul natal al soției sale. În 2006, Walz a câștigat alegerile pentru Districtul 1 al Congresului din Minnesota.

În Congres, Walz s-a poziționat ca un democrat moderat, fiind un susținător puternic al celui de-al Doilea Amendament al Constituției SUA, privitor la reptul de a purta arme de foc. Walz a mai câștigat alegerile de cinci ori înainte de a se decide să plece din Camera Reprezentanților și să candideze la funcția de guvernator. În cursa pentru postul de guvernator din 2018, Walz și-a învins adversarul republican cu mai mult de 10 puncte procentuale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE