Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Xiaomi lansează SU7, prima sa mașină electrică mai ieftină decât Tesla Model 3. Ce preț are noul model

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a lansat prima sa mașină electrică. Modelul SU7 are un preț de pornire mai mic decât al Tesla Model 3, motiv pentru care competiția pe piața auto din China s-ar putea intensifica în următoarea perioadă, relatează CNBC.

Lei Jun, directorul executiv al Xiaomi, a precizat că versiunea de bază a modelului SU7 se va vine cu echivalentul a 30.408 dolari (28.180 euro). El a recunoscut că, prin vânzarea mașinii la acest preț, compania va fi în pierdere.

Prin comparație, pe piața auto din China, o mașină electrică Tesla Model 3 are un preț de 245,900 yuani, adică 31.554 euro.

Lei a afirmat că versiunea standard a SU7 a surclasat Model 3 la peste 90% dintre specificații, cu excepția a două aspecte la care compania Xiaomi ar putea avea nevoie de cel puțin trei până la cinci ani pentru a ajunge din urmă Tesla.

Mașina electrică Xiaomi SU7 are o autonomie minimă de 700 de kilometri, față de 606 kilometri în cazul Tesla Model 3′.

Reprezentanții Xiaomi susțin că peste 50.000 de mașini au fost comandate în cele 27 de minute de când au început vânzările, joi, la ora 22.00, ora Beijingului.

Livrările urmează să înceapă până la sfârșitul lunii aprilie. Lei a mai spus că fabrica de automobile Xiaomi, pentru care toate principalele etape sunt complet automatizate, poate produce un vehicul SU7 la fiecare 76 de secunde.

La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Xiaomi a anunțat pe rețelele de socializare că SU7 va fi cel mai bun sedan sub pragul de ”500.000 de yuani" (69.328 de dolari).

Mașina intră pe o piață auto extrem de competitivă în China, unde companiile lansează numeroase de modele noi și duc o bătălie dură a prețurilor pentru a supraviețui.

Modelul 3 de la Tesla este cel mai bine vândut sedan nou energetic din China, care are o autonomie de cel puțin 600 de kilometri și costă mai puțin de 500.000 de yuani (64.168 euro).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE