Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla urmează să concedieze 10% din angajați. Mesajul lui Elon Musk ce vizează mii de persoane

Producătorul de mașini electrice Tesla urmează să concedieze 10% din angajați la nivel global. Anunțul a fost făcut printr-un document intern de compania americană, condusă de Elon Musk, în contextul în care se confruntă cu o scădere a vânzărilor pe fondul războiului prețurilor vehiculelor electrice, relatează agenția Reuters.

Cel mai mare producător auto din lume în funcție de valoarea de piață avea 140.473 de angajați la nivel global în decembrie 2023, arată cel mai recent raport anual al Tesla. În document nu este precizat câte locuri de muncă vor fi afectate.

"Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de dezvoltare, este extrem de important să analizăm fiecare aspect al companiei pentru a reduce costurile și a crește productivitatea.

Ca parte a acestui efort, am făcut o analiză amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global, a declarat Elon Musk, directorul general al Tesla, potrivit documentului analizat de Reuters.

Reprezentanții Tesla nu au făcut public un punct de vedere pe această temă.

Reducerea planificată a locurilor de muncă are loc, în condițiile în care Tesla a anunțat la începutul lunii aprilie o scădere a livrărilor globale de mașini în primul trimestru prima oară în aproape patru ani.

Tesla, care raportează rezultatele trimestriale pe 23 aprilie, se pregătește pentru o încetinire în 2024, după mai mulți ani de creștere a vânzărilor.

Potrivit sursei citate, producătorul de mașini electrice a tergiversat înnoirea modelelor sale, în contextul în care ratele ridicate ale dobânzilor au scăzut apetitul clienților pentru produse de valoare mare. În tot acest timp, companiile din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează pe piață modele mai ieftine.

De altfel, Tesla a anunțat luna aceasta și planurile privind lansarea unei mașini ieftine, pe care investitorii se bazau pentru a impulsiona creșterea pe piață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE