Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gerard Depardieu a fost arestat preventiv. Celebrul actorul francez este acuzat de viol și agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost arestat preventiv la o secție de poliție din Paris, după acuzațiile de agresiune sexuală, conform France Presse. Depardieu, cunoscut pentru rolurile din filmele Asterix și Obelix sau Omul cu Masca de Fier, este vizat de două plângeri făcute de două femei care îl acuză de viol. Agresiunile ar fi avut loc în 2014 și în 2021.

Ultima dintre aceste întâmplări ar avea-o protagonistă pe o scenografă care a lucrat în echipa filmului Les Volets Verts. Ea a depus o plângere în februarie 2024, pentru agresiune sexuală, hărțuire sexuală și abuz sexual. Întâmplarea ar fi avut loc în septembrie 2021, la un conac privat din Paris.

Gerard Depardieu a fost arestat preventiv

Gerard Depardieu ar fi făcut niște remarci obscene, iar apoi "a apucat-o brutal" și "i-a pipăit talia, abdomenul, până la sâni", după cum a declarat persoana respectivă, citată de publicația Mediapart.

În 2020, Depardieu a mai fost acuzat de viol și agresiune sexuală asupra actriței Charlotte Arnould.

Actorul are probleme și în Spania, acolo unde jurnalista și scriitoarea Ruth Baza a depus o plângere în care îl acuză că a violat-o în 1995.

Actorul de 74 de ani a negat vehement toate acuzațiile care i se aduc. Într-o scrisoare deschisă, publicată în octombrie, el s-a apărat și a spus că nu a abuzat niciodată o femeie.

Gerard Depardieu este o figură legendară a cinematografiei franceze. El a avut peste 200 de roluri în filme de cinema și televiziune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE