TURIȘTI
UPDATE Avalanşă la Cabana Capra. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru înşelăciune
Două avalanşe mari au avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine. Una a lovit cabana Capra, alta a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită.
Prefectul județului Argeș, despre turiștii de la Cabana Capra: „Deși drumul era închis, asta nu înseamnă că este baricadat. Puteam asista la o tragedie”
Salvatorii au găsit la Cabana Capra 57 de turiști, iar pentru evacuarea lor în siguranță aceștia au fost împărțiți în două grupuri. O parte au plecat cu un microbuz spre București și Pitești, iar restul de persoane au fost duse la o altă unitate de cazare din zonă.
Zeci de turiști, salvați din munți. Salvamontiștii au avut aproape 200 de intervenții, în ultimele 48 de ore
Vremea continuă să fie capricioasă peste România. Meteorologii au anunţat un val de frig în toată ţara până pe 10 februarie. De asemenea, aproape jumătate de ţară se află până luni seară sub cod galben de vânt şi viscol.
Aglomerație în stațiunile montane, în urma ninsorilor abundente. Gradul de ocupare în Poiana Brașov a fost de 100%
Ninsorile abundente au adus turiștii la munte. Cea mai aglomerată stațiune este Poiana Brașov, unde s-a deschis oficial sezonul de schi. Un singur aspect strică atmosfera de vacanță: traficul de coșmar în care șoferii au fost nevoiți să stea zeci de minute bară la bară.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană. 130 de evenimente au loc la ceremoniile de deschidere, între 17-19 februarie
Timișoara este anul acesta Capitală Culturală Europeană, iar pregătirile pentru festivitățile care marchează deschiderea oficială, programată în perioada 17-19 februarie, sunt in toi. Vor fi nu mai puțin de 130 de evenimente, organizate în cele trei zile de ceremonii.
Veneția a pierdut 125.000 de locuitori în ultimii 70 de ani, din cauza turiștilor: „Turismul este o sabie cu două tăișuri pentru noi”
Turiști în gondole, care alunecă pe apele liniștite ale canalelor. Aceasta este imaginea Veneției cunoscută în întreaga lume, însă, mulți nu știu că centrul istoric al orașului italian a pierdut aproximativ 125.000 de locuitori în ultimii 70 de ani.
Italia, Spania şi Marea Britanie, destinaţiile preferate ale românilor pentru zboruri, în 2022
Destinaţiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022 au fost Italia, Spania şi Marea Britanie, iar ca oraşe cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris şi Roma, conform căutărilor pe Google relevate de Destination Insights.
Risc de avalanșă în Munții Bucegi și Făgăraș. Cel mai mare strat de zăpadă este la Vârful Omu
Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în Carpaţii Meridionali, la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Bucegi şi Făgăraş, la staţia de la Vârful Omu înregistrându-se cel mai mare strat de zăpadă, de 136 de centimetri.
UPDATE: Coadă la Gondola Sinaia. Amendă de 15.000 de lei pentru societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu
Circa 3.500 de turişti au urcat luni pe munte, la Sinaia. Directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, Maria Floricică, a apreciat că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria societății pe care o conduce.
Poiana Brașov, fără turiști de Revelionul pe rit vechi. Hotelierii nu au mai avut cereri pentru cazare și petreceri
Poiana Brașov era stațiunea preferată de moldoveni, sârbi, ruși și ucraineni, pentru a petrece Revelionul pe rit vechi, anul acesta abia dacă s-au cazat câțiva. Pentru că nu a existat cerere, hotelierii nu au mai pregătit pachete turistice speciale pentru ei și nici nu au mai organizat mese festive.
Ucraina vrea să transforme actualele zone de război în destinaţii turistice, pentru a-şi asigura reconstrucţia
Turismul va fi una dintre căile menite să ajute la reconstrucţia Ucrainei, care doreşte să transforme actualele zone de război ca urmare a invaziei ruse în destinaţii turistice care să fie şi un memento al ororilor războiului.
Încălzirea globală lovește sporturile de iarnă: Zăpada artificială, singura soluție pentru stațiunile de schi
Încălzirea globală se simte din ce în ce mai puternic și în lumea sporturilor de iarnă. Europa se confruntă cu un val de temperaturi pozitive, iar multe dintre stațiunile de schi riscă să se închidă.
Cele mai sigure țări europene în care să călătorești în 2023
Căutați o călătorie care promite liniște în 2023? Pentru mulți călători, siguranța este unul dintre cei mai importanți factori atunci când aleg o destinație. De asemenea, pauza pandemică în călătorii i-a făcut pe mulți să fie mai precauți atunci când vizitează locuri noi.
Valea Prahovei a fost ocupată în proporţie de 90% de Revelion. Azuga, singura staţiune unde se schiază
Locurile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 90% de Revelion, Azuga fiind singura staţiune montană în care s-a putut schia, informează, marţi, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.
Unii români au dat muntele pe mare, cu ocazia Sărbătorilor. Pe mulți dintre ei Crăciunul i-a prins în piscină
Unii români au dat muntele pe mare cu ocazia Sărbătorilor. Se bucură de momente de relaxare la piscină și plimbări pe malul mării. Vremea a ținut cu ei și a adus temperaturi de peste 10 grade Celsius, care se vor menține și de Revelion.
Destinațiile anului 2022. Dorința oamenilor de a călători nu s-a schimbat, însă au ales locuri cât mai aproape de țara lor
După doi ani de pandemie, în care au fost restricții de călătorie, turismul a dat semne că își revine 2022. Dorința oamenilor de a călători nu s-a schimbat, însă turiștii au căutat tot mai des în acest an să ajungă în locuri cât mai aproape de țara lor.
Prețurile mari și lipsa ninsorilor i-au făcut pe turiști să ocolească stațiunile de schi din Serbia
Hotelierii sârbi spun că cei mai mulți turiști străini de anul acesta sunt din China, dar speră să atragă și turiști din țările vecine. Pentru moment, pe pârtiile din Serbia se schiază doar pe zăpadă artificială.
Betleemul, pregătit pentru Crăciun. Mii de turiști pot vizita Biserica Nașterii, după doi ani de pandemie
Betleemul, considerat locul nașterii lui Christos, s-a pregătit de Sărbătoarea Crăciunului. După doi ani de pandemie, mii de turiști pot vizita din nou Biserica Nașterii Domnului construită chiar pe locul unde se crede că s-a născut Iisus din Nazaret.
Hotelul de gheață de la Bâlea Lac s-a deschis. Ce îi așteaptă pe turiștii care îi trec pragul
Hotelul de gheață de la Bâlea Lac este gata să primească vizitatori. Cei care ajung să vadă tarâmul de gheață rămân de-a dreptul impresionați. Scaune, mese, fotolii, paturi - sunt toate construite din gheața lacului Bâlea.