TAXE ȘI IMPOZITE
Cresc taxele pentru țigări, alcool, jocuri de noroc și băuturi care conțin zahăr. Vom plăti mai mult pentru vacanțe și mese în oraș
Cu mare întârziere față de termenele promise, Coaliția de guvernare s-a pus de acord asupra unora dintre modificările fiscale. Cresc taxele pentru țigări, alcool, jocuri de noroc și băuturi care conțin zahăr.
Taxe mai mari pentru români. Guvernul pregătește noi măsuri fiscale
Guvernul mai are doar o zi la dispoziție să adopte măsurile fiscale ce vor afecta milioane de români. Coaliția de Guvernare pregătește noi măsuri care ne vor face să scoatem mai mulți bani din buzunar sau să renunțăm la unele obiceiuri.
Pe ce se duc banii românilor: 33,2% dintre cheltuieli reprezintă taxe și impozite
Impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, au deţinut o pondere de 33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor, în 2021, ridicându-se în medie la suma de 1.620 lei lunar pe o gospodărie.
Compensarea carburanților: benzinăriile vor ajunge să-și încaseze cu întârziere sumele decontate de stat
Compensarea a jumătate din prețul carburanților de către companiile petroliere le va crea probleme, cred specialiștii. Benzinăriile vor ajunge să-și încaseze cu întârziere sumele pe care statul va trebui să le deconteze. O schemă similară a fost aplicată și în cazul facturilor de energie și gaze.
Șeful Fiscului: Profesorii, notificați prin SMS să-și plătească dările către stat. Mesaj pentru vloggeri
Profesorii ar putea fi atenționați prin SMS, atunci când nu-și declară veniturile din meditații, a spus președintele ANAF. Demersul s-ar putea concretiza de anul viitor. În vizor sunt și vloggerii și creatorii de conținut care ar putea fi notificați de instituție pentru a-și plăti dările către stat.
Ungaria nu vrea impozit minim de 15% pentru multinaționale
Ungaria a blocat o directivă a Uniunii Europene, care ar impune un impozit minim firmelor multinaționale. Oficialii maghiari spun că o astfel de inițiativă ar pune în pericol locurile de muncă și ar duce la scăderea competitivității.
Florin Cîțu, ironii la adresa lui Marcel Ciolacu: „Nu aș comenta ce spune despre economie. Nu are nici expertiză, nici experiență”
Președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe, l-a ironizat pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, care vorbeste tot mai des despre fiscalitate și, în special, despre introducerea unei taxe de solidaritate.
EXCLUSIV. Recomandare FMI: TVA crescut pe lux. Rata de colectare trebuie să crească și ea
Șeful misiunii FMI pentru România consideră că autoritățile de la București ar putea lua în considerare creșterea TVA la bunurile de lux sau la produsele dăunătoare pentru sănătate sau pentru mediul înconjurător.
FMI cere creșterea taxelor. Pledoarie pentru impozitul progresiv: „Ar ajuta la reducerea inegalităților care există în România”
Misiunea Fondului Monetar Fiscal în România i-a cerut Guvernului măsuri fiscale ferme, reforme și introducerea impozitului progresiv pentru cele mai mari venituri.
Investirea în noile titluri de stat. Cum pot fi cumpărate și care sunt avantajele lor
Dacă aveți bani economisiți, puteți să împrumutați statul. Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat, Fidelis, la cele mai mari dobânzi, de până acum. De astăzi și până pe 21 iunie, puteți să achiziționați titluri de stat, prin intermediul băncilor partenere.
Klaus Iohannis anunță că nu vor crește taxele: „Românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare”
Potrivit acestuia, nu există în acest moment, la nivelul coaliţiei de guvernare, o decizie privind schimbarea sistemului de impozitare şi nu crede că acest lucru se va întâmpla foarte curând.
Ce obligații fiscale ai dacă obții venituri din mediul online, din criptomonede, închirierea locuințelor în regim hotelier sau din meditații
25 mai este termenul limită pentru declararea veniturilor extrasalariale realizate în 2021 și plata taxelor aferente (impozit pe venit și, dacă este cazul, contribuții la pensii și sănătate), precum și pentru estimarea veniturilor ce urmează a fi realizate în 2022 din alte surse decât salariul.
Marcel Ciolacu propune introducerea impozitului progresiv drept măsură de reducere a evaziunii fiscale
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, insistă pe dezbaterea creată privind renunțarea la cota unică de impozitare și introducerea impozitului progresiv. În replică, sindicatele și patronatele consideră că guvernanții nu sunt pregătiți pentru impozitarea progresivă.
România poate ajunge la un grad de colectare a impozitelor de cel mult 36% din PIB. Care este condiția
România poate ajunge la un grad de colectare a impozitelor de cel mult 36% din Produsul Intern Brut cu o condiție: să reducă la zero evaziunea fiscală, spune noul președinte al Fiscului, Lucian Heiuș.
România are o rată de colectare a impozitelor de doar 26% din PIB. Cum ar putea ajunge la 35%
România poate ajunge la un grad de colectare a impozitelor de cel mult 36% din Produsul Intern Brut cu o condiție: să reducă la zero evaziunea fiscală, spune noul președinte al Fiscului, Lucian Heiuș.
Impozitarea progresivă: ce schimbări poate aduce
Impozitarea progresivă este discutată în coaliția de guvernare. Partea social democrată a coaliției vrea introducerea măsurilor cât mai repede posibil, adică, dacă venitul este mai mare, atunci și impozitul va fi mai mare. Liberalii, însă, se opun, în acest moment, unui astfel de proiect.