DIETĂ
Postul intermitent, beneficii și efecte. Premierul britanic Rishi Sunak și actorul Marius Manole fac deja fasting
Postul intermitent, despre care se vorbește mult, în ultima perioadă, este dieta pe care o urmează din ce în ce mai multe persoane publice. Recent, și premierul Marii Britanii a anunțat că este adeptul postului de 36 de ore.
STUDIU. 75% dintre oameni nu cred că mănâncă aportul zilnic recomandat de fructe și legume proaspete. Sfaturile specialiștilor
Potrivit studiului, unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu-și ating ținta este faptul că sunt confuzi cu privire la cantitatea pe care ar trebui să o includă în alimentația zilnică și la ceea ce reprezintă o "porție" de fructe și legume.
Când devine dieta vegană un pericol și cum ne-ar putea afecta sănătatea înlocuitorii de carne pe bază de plante
Veganismul are potențialul de a promova o alimentație sănătoasă pe măsură ce oamenii renunță la carne - dar creșterea numărului de alimente ultraprocesate (UPF) ar putea împiedica efectele sale pozitive.
Cifra caloriilor din meniuri poate preveni mii de decese cauzate de cancer, arată un nou studiu
Includerea obligatorie a numărului de E-uri și a caloriilor fiecărui preparat din meniul restaurantelor ar putea salva mii de vieți și miliarde de dolari în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății și serviciilor sociale, arată un nou studiu.
Folosirea făinii de insecte în produsele tradiționale. Nutriționistul Lygia Alexandrescu: ”Românii nu sunt pregătiți să consume astfel de trufandale”
Poporul român este unul căruia ”îi modifici cu greu obiceiurile alimentare” și va fi un ”drum lung” până când va folosi ingrediente precum făina de insecte, a declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu, în direct al Euronews România.
Cum să te bucuri de preparatele tradiționale de Paște fără să te îngrași. Sfaturile nutriționistului Lygia Alexandrescu
Nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat, în direct la Euronews România, care sunt regulile pe care ar trebuie să le respectăm la masa de Paște în așa fel încât să ne bucurăm de preparatele tradiționale, inclusiv de pască și cozonac, fără să acumulăm kilograme în plus în perioada sărbătorilor.
Studiu: Această dietă este cea mai bună pentru mediu și are avantaje pentru sănătatea noastră
Alegerea dietei noastre are consecințe importante asupra mediului și a schimbărilor climatice. În contextul în care seceta și bolile amenință sistemele alimentare, este cu atât mai important să încercăm să facem o diferență în ceea ce mâncăm.
Greșelile banale și alimentele care ne îngrașă. Medicii nutriționiști ne învață cum să mâncăm corect și sănătos
Obezitatea este o boală complexă, care implică acumularea unei cantități excesive de grăsime corporală. Ea nu este o preocupare cosmetică, ci o problemă gravă de sănătate, care crește riscul apariție altor afecțiuni grave, chiar fatale
Nutriţionist: 80% dintre regimurile de scădere în greutate pornite la început de an eşuează până la mijlocul lunii februarie
În ceea ce priveşte alimentaţia, cercetările arată că 80% dintre regimurile pentru scăderea în greutate pornite la început de an eşuează până la mijlocul lunii februarie.
Sfaturi pentru masa de Crăciun. Medic: „Nu dăm startul la supraalimentare de la primele ore ale dimineţii. Alimentele trebuie introduse treptat”
Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenţia că este foarte important să fim atenţi ce, cât şi cum mâncăm la masa de Crăciun, mai ales dacă am ţinut post, pentru că, în caz contrar, avertizează el, sunt şanse mari de a ne petrece sărbătorile de iarnă în serviciile de urgenţă ale spitalelor.
STUDIU: Mâncatul la ore târzii te face mai flămând și crește riscul de obezitate
Un nou studiu a descoperit că mâncatul la ore târzii în timpul nopții crește foamea, reduce arderea caloriilor și este de fapt capabil să modifice metabolismul adulților supraponderali sau obezi, mărindu-ne grăsimea corporală.
Sfaturi pentru a ne întări sistemul imunitar. Care sunt cele mai bune alimente pentru corpul nostru
Din dorinţa de a ne pregăti organismul pentru sezonul rece încercăm de multe ori soluţii extreme, de la cocktail-uri de vitamine la diete de detoxifiere, cele mai multe dintre aceste metode fiind total ineficiente.
Studiu: Femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de șold
O dietă pe bază de plante ar putea fi bună pentru sănătate, precum și pentru planetă, dar oamenii de știință avertizează că femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de șold mai târziu în viață decât cele care mănâncă în mod regulat carne și pește.
Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să renunțe să mănânce carne
Papa Francisc le cere tinerilor să mănânce mai puțină carne, în încercarea de a avea mai multă grijă de mediu. Într-o scrisoare adresată participanților la Conferința UE pentru tineret de la Praga din această săptămână, Papa a îndemnat tinerii să „renunțe la această tendință autodistructivă”.