CUTREMUR
Câinii, eroi în misiunile de salvare din Turcia și Siria. Sunt indispensabili în cătarea victimelor
Cutremurele din Turcia și Siria au demonstrat încă o dată eficiența câinilor de căutare-salvare. Aceste animale sunt practic de neînlocuit mai ales atunci când timpul pentru a interveni și a salva vieți este limitat.
Alte trei persoane, salvate de sub dărâmături în Antakya, după 260 de ore de la cutremur
Trei persoane, între care un adolescent de 14 ani, au fost salvate de sub dărâmături în oraşul Antakya, în sudul Turciei, la peste 260 de ore după cutremurul care a devastat regiunea, au informat vineri autorităţile turce şi mass-media.
Risc crescut de epidemii în Siria. Crucea Roșie avertizează că țara s-ar putea confrunta cu o criză sanitară
Impactul cutremurului din Siria asupra accesului la locuințe, apă, combustibil și alte facilități ar putea duce la o criză sanitară, a declarat secretarul general al Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.
Noi stații seismice, instalate în patru localități după cutremurul cu magnitudinea de 5,7 din Gorj
Trei stații seismice și cinci GPS au fost instalate în localitățile localităţile Leleşti, Runcu, Peştisani şi Bâltişoara, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 produs marți în județul Gorj.
Supraviețuitorii cutremurului caută adăposturi. Unii oameni locuiesc în sere: ”Nu avem nimic, e ca și cum am trăi în aer liber”
La aproape două săptămâni după cutremurele care au afectat Turcia si Siria, multe persoane strămutate încă încearcă să-și asigure nevoile de bază, precum hrană, apă curată sau un adăpost.
România trimite noi ajutoare pentru Turcia. Patru camioane încărcate cu alimente și bunuri de strictă necesitate vor ajunge în zonele afectate
Saltele, pături, alimente și bunuri de strictă necesitate vor pleca spre Turcia. Comunitatea Sectorului 4 din Capitală s-a mobilizat în urma cutremurelor care au lăsat mii de oameni fără case.
Soluții pentru verificarea clădirilor. Primăriile pot oferi gratuit asociațiilor de proprietari expertiza clădirilor
Cutremurele din Turcia, dar și seismele de zilele trecute din țara noastră readuc în discuție importanța consolidării clădirilor. Verificarea rezistenței la cutremur a structurilor din beton poate fi realizată acum prin intermediul unor echipamente bazate pe imagistică.
Oltenia devine zonă seismică de risc, după cele două cutremure din Gorj, cu magnitudine peste 5
Regiunea Oltenia va fi clasificată drept zonă seismică de risc, după cutremurele care au avut loc în ultimele zile în județul Gorj. Zona Vrancea este responsabilă pentru 90% dintre cutremurele care au loc în România, dar specialiștii vor monitoriza atent de acum înainte și Oltenia.
FOTO | Primii salvatori români trimiși în Turcia s-au întors acasă. Nicolae Ciucă: ”Aţi fost emisarii României”
Prima echipă RO-USAR, care a participat la misiuni de căutare-salvare în Turcia, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8, care a avut loc pe 6 februarie în această ţară, a revenit miercuri noapte în România.
Probleme la mai multe școli din Târgu-Jiu, după cutremurul de marți. Blocurile și casele nu au fost afectate de seism
Comisiile mixte pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurilor de rezistenţă au constatat, în urma verificărilor derulate miercuri, că locuinţele individuale şi blocurile de locuit nu prezintă elemente de structură afectate.
Nicolae Ciucă constată cum acționează autoritățile după cutremur. „Avem un entuziasm, abordări de tip reactiv”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că autoritățile din România au avut de-a lungul timpului „abordări de tip reactiv” în cazul unor evenimente, precum cutremurele produse luni și marți, amintind că există doar o „reacție de moment.
Un bărbat povestește despre efortul chinuitor de a-și salva familia după cutremur: "Soția mea nu mai reacționa"
Halil Ibrahim Gokpinar a avut nevoie de 20 de minute pentru a ieși de sub dărâmăturile imobilului său din orașul Kahramanmaras (Turcia), în urma cutremurului care a avut loc pe 6 februarie.
Human Rights Watch: "Lentoarea acordării de asistență umanitară în Siria este mortală"
Human Rights Watch (HRW) a transmis miercuri că "lentoarea acordării de asistență umanitară" după cutremurul din nord-vestul Siriei, teritoriu controlat de opoziție, arată "neajunsurile" încercărilor ONU de a trimite ajutoare dincolo de granița cu Turcia, subliniind că întârzierile sunt "mortale".
Atacul de panică, o afecțiune care apare brusc și este resimțită de 10% din populație. Care sunt simptomele și cum trebuie să acționăm
Mai multe persoane din județul Mehedinți au sunat la 112 raportând atacuri de panică, ca urmare a cutremurului înregistrat în Gorj. Această afecțiune este resimțită într-un an de 10% din populație. Terapia este principalul tratament pentru atacurile de panică.
Guvernul îi verifică pe constructorii turci cu activitate în România. Premierul cere revizuirea standardelor
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a solicitat verificarea firmelor de construcții turcești cu activitate în România, mai ales a celor care au efectuat lucrări în zone din Turcia afectate de cutremur.
Mii de oameni fără adăpost în Siria, după cutremur. Ajutoarele, îngreunate de războiul civil
Eforturile internaționale de a trimite ajutoare în Siria sunt îngreunate de războiul civil care durează de aproape 12 ani. La 10 zile de la cutremurul devastator, oamenii din nord-vestul țării nu au adăpost, alimente sau ajutor medical de urgență.
SUA vor trimite în Siria personal specializat în operațiuni de salvare pentru a ajuta victimele cutremurelor
Statele Unite şi-au reorientat dispozitivul de ajutor umanitar deja prezent în Siria către victimele seismelor violente care au lovit pe 6 februarie nordul ţării şi Turcia, a anunţat marţi Agenţia americană pentru ajutor pentru dezvoltare (USAID).