Articole scrise de Euronews
Avertismentul unui fost șef DIICOT, după decizia ÎCCJ: „Procurorii vor arunca la gunoi mii poate zeci de mii de dosare”
Procurorul Daniel Horodniceanu, fostul șef DIICOT, atrage atenția că, după decizia ICCJ, „procurorii din România vor arunca la gunoi mii poate zeci de mii de dosare aflate în lucru.”
Uniunea Europeană și Macedonia de Nord semnează un acord pentru supravegherea granițelor
Macedonia de Nord va primi de la UE un ajutor financiar de 80 de milioane de euro pentru a face față crizei energetice. Anunțul l-a făcut șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a precizat că pachetul destinat țărilor din Balcanii de Vest se ridică la 500 de milioane de euro.
Vacanța școlară, bătaie de cap pentru părinți. Cât cheltuie un părinte pentru activitățile din vacanță
Vacanța e motiv de bucurie pentru elevi, dar o corvoadă financiară pentru părinți. Mai ales dacă nu au bunici care să aibă gijă de copii. Mamele caută mereu soluții, își iau liber de la serviciu sau îi lasă pe cei mici la afterschool.
Lupte dificile pentru Ucraina în Herson: Soldații se confruntă cu vremea ploioasă și terenul anevoios
Contraofensiva ucraineană din sudul regiunii Herson se dovedește a fi mai dificilă decât în nord-est, din cauza vremii ploioase și a terenului. Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Apărării.
Armata cumpără două elicoptere de atac H215M pentru 150 milioane de euro. Solicitarea trimisă în Parlament
Armata Română vrea să cumpere două elicoptere de atac: costul lor este estimat la peste 150 de milioane de euro, astfel că ministerul apărării a cerut o aprobare prealabilă a Parlamentului pentru această achiziție.
Israel a început producția de gaz natural din zăcământul offshore Karish, prevăzut în acordul de delimitare a frontierei cu Liban
Compania energetică Energean a anunţat miercuri că a început producţia de gaz natural din zăcământul offshore Karish, în ajunul semnării prevăzute a acordului care delimitează frontiera maritimă între Israel şi Liban.
Republica Moldova, în beznă. Şedinţa Guvernului a început pe întuneric pentru a se economisi curent
Guvernul premierului Natalia Gavriliţă s-a reunit miercuri după-amiază, pe întuneric, pentru a face economie de energie electrică în faţa unui deficit care afectează Republica Moldova din cauza bombardamentelor ruseşti asupra infrastructurii energetice din Ucraina.
Peste 70.000 de civili ruși ar fi părăsit regiunea Herson, în timp ce armata ucraineană avansează progresiv
Peste 70.000 de civili şi-au părăsit locuinţele într-o săptămână în regiunea Herson (sudul Ucrainei), după ce autorităţile de ocupaţie pro-ruse au demarat evacuarea lor la 19 octombrie.
Criză energetică profundă, în Republica Moldova: "Nu excludem să deconectăm oraşe sau sate în totalitate", spune vicepremierul
Republica Moldova trece prin cea mai profundă criză energetică de la obţinerea independenţei, în 1991, declară vicepremierul moldovean Andrei Spînu, într-un interviu acordat marţi Agerpres.
Parcarea interzisă o zi pe săptămână. Circa cinci tone de mizerie şi praf, strânse de pe bulevardul Iuliu Maniu
Aproximativ cinci tone de mizerie şi praf au fost strânse de la bordură, de pe bulevardul Iuliu Maniu, în prima zi a programului pilot prin care șoferii nu vor mai putea parca pe o porțiune de drum, o zi pe săptămână, pentru ca echipele de curățenie să-și facă treaba.
Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Secretarul General al NATO. Jens Stoltenberg: NATO va sprijini România
NATO va sprijini România și pe toții aliații săi. Este promisiunea făcută de Secretarul General al organizației Nord-Atlantice, după întâlnirea cu premierul român, Nicolae Ciucă. Cei doi oficiali au discutat despre ameninţările şi provocările de securitate din regiunea Mării Negre.
Primul vaccin inhalabil anti-COVID. China a început administrarea vaccinului care a fost aprobat în septembrie
China a început administrarea vaccinului inhalabil împotriva Covid-19, primul de acest fel la nivel mondial. Vaccinul a fost aprobat de Administrația Națională a Produselor Medicale din China în luna septembrie a acestui an.
Comisia Europeană şi-a prezentat planul „Zero poluare”. Principalele măsuri propuse de Executivul comunitar
Comisia Europeană a propus, miercuri, norme mai stricte privind poluanţii din aerul înconjurător, din apele de suprafaţă şi din cele subterane şi privind tratarea apelor urbane reziduale.
Adrian Chesnoiu, inculpat pentru abuz în serviciu. Fostul ministru al Agriculturii ar fi trucat un concurs de angajare
Procurorii DNA Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție privind organizarea unor concursuri.
BOSNIA | Proteste în Republica Srpska. Politicianul pro-rus Milorad Dodik a obținut al treilea mandat de președinte
Mii de sârbi din Bosnia au protestat față de decizia Comisiei Electorale Centrale de a renumăra voturile de la alegerile prezidențiale care s-au desfășurat în această lună în Republica Srpska. În urma scrutinului, câștigător a ieșit politicianul pro-rus Milorad Dodik.
Hidrocentrale în arii protejate: CCR a amânat cu o săptămână pronunțarea unei decizii în privința controversatei legi
Curtea Constituțională a amânat cu o săptămână pronunțarea unei decizii în privința controversatei legi care permite construcția de hidrocentrale în ariile naturale protejate.
Focul lui Sumedru - o tradiție păstrată de peste 2.000 de ani. Ceremonialul marchează începutul noului an pastoral
O tradiție veche de peste 2.000 de ani este păstrată în mai multe zone din țară. Focul lui Sumedru sau Focul de Sânmedru are loc în fiecare an în noaptea de 25 spre 26 octombrie, înaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie, apărătorul păstorilor.
Experimente în microgravitație. Cercetătorii de la Măgurele participă la un proiect al Agenției Spațiale Europene
Cercetătorii români de la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației de la Măgurele iau parte în aceste zile la un experiment care implică ciocnirea particulelor de lichid în spațiu.
Tot mai mult cash fără acoperire. Aproape 582 de milioane de lei în numerar circulă în România
De la o lună la alta, în România circulă mai mulți bani cash. Numerarul aflat în circulație s-a majorat puțin în septembrie față de luna august și cu peste 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.