Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vor fi sau nu perturbate zborurile în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Angajații aeroporturilor amenință cu greve

În ciuda unui acord recent care a împiedicat declanșarea unei greve în aeroportul din Paris la 17 iulie, un sindicat amenință în continuare cu greva în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice.

În consecință, aeroporturile Paris Orly și Roissy-Charles de Gaulle ar putea fi afectate de o acțiune sindicală în ziua ceremoniei de deschidere.

Anunțul de grevă depus de sindicatul Force Ouvrière (FO) - care reprezintă 11,5 % din lucrătorii aeroporturilor pariziene - ar urma să înceapă pe 26 iulie la ora 5 dimineața și să dureze până a doua zi la ora 7 dimineața.

De ce amenință în continuare angajații aeroportului din Paris cu greva?

Un acord încheiat săptămâna trecută între sindicatele CGT, CFDT și UNSA și grupul Aéroports de Paris (ADP) a rezolvat una dintre principalele lor revendicări - o primă de 300 de euro pentru tot personalul.

Sindicatul FO susține însă că această măsură nu este suficientă. Printre alte revendicări salariale, sindicatul vrea ca bonusurile să fie majorate la 1 000 de euro.

Nu se așteaptă perturbări majore, deoarece alte sindicate nu s-au alăturat preavizului de grevă al FO.

Impactul grevei va fi, de asemenea, minimizat de o zonă de interdicție de zbor, care va fi în vigoare de la 18:30, până la miezul nopții în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri, pentru a evita perturbările și a îmbunătăți securitatea.

În această perioadă, aterizările pe aeroporturi vor fi suspendate. Companiile aeriene au anulat deja zborurile înainte de termen pentru a respecta interdicția, iar pasagerii au fost informați și redirecționați în funcție de necesități.

Sfaturi de călătorie pentru participarea la Jocurile Olimpice din Paris

Parisul se pregătește să primească peste 15 milioane de vizitatori în timpul Jocurilor Olimpice, între 29 iulie și 11 august.

Dacă vă îndreptați spre capitala Franței, va fi util să vă planificați călătoria dincolo de aeroport.

Deoarece multe evenimente olimpice vor avea loc pe râul Sena, diverse străzi și poduri din apropierea unor monumente emblematice precum Notre Dame vor fi închise, avertizează GuruWalk, care oferă tururi gratuite ale Parisului și ale altor orașe.

Consultați site-ul web al Primăriei Parisului pentru cele mai recente închideri și perturbări, precum și site-ul oficial Paris 2024 pentru programe și actualizări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE