Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin vrea ca Rusia să îşi crească producţia de drone. Armata rusă va avea la dispoziție 1,4 milioane pentru a-şi asigura victoria în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că Rusia va spori de circa zece ori producţia de drone, care va ajunge anul acesta la aproape 1,4 milioane, pentru a asigura victoria forţelor armate ruse în Ucraina, relatează Reuters.

"În total, în 2023 forţelor armate le-au fost livrate circa 140.000 de vehicule aeriene fără echipaj. Anul acesta, producţia de drone este planificat să crească semnificativ. Ei bine, mai precis, de aproape 10 ori", a declarat liderul de la Kremlin.

"Cine reacţionează mai rapid la aceste necesităţi pe câmpul de luptă câştigă", a mai spus Putin, la o reuniune la Sankt Petersburg consacrată dezvoltării producţiei de drone.

De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, războiul a constat în general în lovituri de artilerie şi atacuri cu drone de-a lungul frontului de circa 1.000 de kilometri unde sunt masaţi sute de mii de soldaţi.

Atât Rusia, cât şi Ucraina au cumpărat drone din străinătate şi şi-au intensificat producţia proprie pentru mai multe obiective, de la distrugerea artileriei şi a arsenalului inamicului până la lovirea infrastructurii sale energetice şi a navelor de luptă.

Vladimir Putin a decretat creșterea armatei ruse cu 180.000 de soldați, ducând efectivele totale la 1,5 milioane de militari până la 1 decembrie. Acesta este al treilea decret de acest fel de la începutul războiului din Ucraina, după creșteri similare în 2022 și 2023. Personalul total al armatei, inclusiv cel administrativ, va ajunge astfel la 2,38 milioane de persoane. Guvernul rus a fost instruit să aloce fondurile necesare pentru această extindere, fără a se ordona o nouă mobilizare de rezerviști, liderul rus considerând suficient numărul actual de voluntari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE