Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taifunul Shanshan lovește sudul Japoniei: A fost emis cel mai înalt nivel de alertă

Japonia se pregăteşte să înfrunte cel mai puternic taifun din acest an. Autorităţile nipone au emis cel mai înalt nivel de alertă pentru vânturi violente şi valuri de furtună în principala insulă din sudul ţării, Kyushu.

"Taifunul Shanshan ar trebui să se apropie de sudul insulei Kyushu cu o forţă extrem de mare până joi şi ar putea atinge uscatul", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshimasa Hayashi.

Vânturi violente și valuri înalte

"Ne aşteptăm ca vânturi violente, valuri înalte şi valuri de furtună cu o amploare niciodată cunoscută până acum de mulţi oameni să se producă în orele următoare", a mai spus oficialul.

Autorităţile au emis cea mai înaltă "alertă specială" pentru vânturi violente, ploi abundente şi valuri de inundaţii. Peste 56.000 de persoane vor fi evacuate.

Taifunul aduce rafale ce ating viteza de 252 km/h şi ploi abundente.

Gigantul din industria automobilelor Toyota și-a suspendat producţia în uzinele sale din întreaga ţară.

Compania aeriană Japan Airlines a anulat 172 de curse interne şi şase zboruri internaţionale miercuri şi joi. De asemenea, ANA a anunţat că a anulat 219 zboruri interne şi patru internaţionale între miercuri şi vineri.

Specialistul-şef în prognoze ale vremii din cadrul Agenţiei meteorologice japoneze (JMA), Satoshi Sugimoto, a avertizat că „riscul de producere a unor mari dezastre este extrem de ridicat".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE