Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Casa lui Moș Crăciun, din Laponia. Locul unde, anual, sunt îndeplinite milioane de dorințe

În copilărie, fiecare dintre noi a visat măcar o dată să îl cunoască pe Moș Crăciun: din cărți sau din povești, pentru fiecare, moșul are aceeași întruchipare. Euronews România a ajuns la reședința sale, din Rovaniemi, și vă prezintă povestea celor care traversând Cercul Arctic de Nord, au ajuns direct în pragul casei Moșului.

Oamenii stau la coadă, la temperaturi de până la minus 18 grade Celsius, la casa lui Moș Crăciun și așteaptă la rând chiar și câte o oră. Aici puteți pune și o scrisoare, căci aici găsiți oficiul poștal al lui Moș Crăciun!

Sute de mii de scrisori ajung la casa lui Moș Crăciun din Laponia

La căsuța poștală a Moșului, aflăm că aici ajung anual peste 500 de mii de scrisori din 200 de țări ale lumii. Și că, tot anual, moșul îndeplinește 20 de milioane de dorințe. Ale celor mici. Și ale celor mari.

Aici l-am întâlnit și pe Samuel, un tânăr din Slovacia care tocmai trimitea o.. vedere.

Samuel, turist: ”E o scrisoare pentru bunica mea! Când plec într-o călătorie, îi trimit câte o vedere poștală! E prima oară când vin în Laponia, am venit pentru câteva zile, să vedem cum e, să vedem aurora boreală și natura frumoasă!”

Și tot aici i-am întâlnit pe Sakie și soțul său, doi tineri din Tokyo, care au venit aici să-și îndeplinească un vis: să vadă aurora boreală, în luna de miere.

În casa Moșului, stă la loc de cinste un orologiu uriaș, a cărui pendulă oscilează doar între timpul normal, timpul regulat și... timpul Crăciunului.

Rovaniemi se află foarte aproape de granița cu Suedia și trece pe sub Cercul Arctic. Aici, anual ajung sute de mii de turiști care poposesc pentru întâlnirea cu personajul mult visat din copilărie, pentru a trimite scrisori către cei dragi de acasă, dar și pentru diverse alte activități, cum ar fi plimbările cu sania sau hrănirea renilor. Pentru vizita în satul moșului, e important să vă alocați o zi întreagă, ținând cont că este lumină doar 4-5 ore pe zi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE