Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vaticanul urmează să se pronunțe cu privire la aparițiile raportate ale Fecioarei Maria la un sanctuar bosniac

Vaticanul își prezintă evaluarea mult așteptată cu privire la unul dintre cele mai contestate aspecte ale catolicismului roman din ultimii ani: „aparițiile” raportate ale Fecioarei Maria într-un sat din sudul Bosniei, potrivit AP.

După aproape 15 ani de studiu, cardinalul Víctor Manuel Fernández, șeful biroului de doctrină al Vaticanului, va susține joi o conferință de presă privind ceea ce Vaticanul a numit „experiența spirituală de la Medjugorje”.

În 1981, șase copii și adolescenți au declarat că au avut viziuni ale Fecioarei pe un deal din satul Medjugorje, situat în regiunea viticolă din sudul Bosniei. Unii dintre aceștia au susținut că viziunile au avut loc de atunci în mod regulat, chiar zilnic, și că Fecioara Maria le trimite mesaje.

Ca urmare, Medjugorje a devenit o destinație europeană majoră de pelerinaj pentru creștini, atrăgând milioane de oameni de-a lungul anilor. Numai anul trecut, 1,7 milioane de ostii euharistice au fost distribuite în timpul slujbelor de acolo, potrivit statisticilor publicate pe site-ul oficial, o estimare aproximativă a numărului de catolici care l-au vizitat.

Cu toate acestea, spre deosebire de sanctuarele catolice mai cunoscute și mai bine stabilite din Fatima, Portugalia sau Lourdes, Franța, presupusele apariții de la Medjugorje nu au fost niciodată declarate autentice de Vatican.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE