Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de căldură peste România: Temperaturile vor urca și până la 39 de grade - HARTA

Valul de caniculă încinge în continuare România. Azi și mâine, harta este colorată în roșu, portocaliu și galben.

Cel mai rău este în vestul țării, aflat sub cod roșu. În Timiș și Arad, temperaturile urcă ziua până la 39 de grade, iar nopțile sunt tropicale, adică temperatura nu scade sub 20 de grade.

Cod roșu în vestul țării

Sorana Ișoiu, meteorolog ANM: ”Pentru ziua de astăzi, cea mai mare parte a țării se află sub incidența codului galben, unde temperaturile maxime se vor situa, în general între 33 - 36°C. Codul portocaliu cuprinde următoarele zone sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul, sud-estul Transilvaniei, vestul, sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, dar și nord-estul Moldovei.

Aici disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 35-38° iar minimele 18 - 23° local caracterizând o noapte tropicală.

Temperaturi de până la 39 de grade

Codul roșu cuprinde zona județelor Timiș și Arad, unde maximele termice vor urca în general până la 38-39°, disconfortul termic aici va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități, iar minimele vor fi de 19 - 25° local, caracterizând o noapte topicală.

Cum va fi vremea marți

Inclusiv și pentru ziua de mâine, ne așteptăm la caniculă și disconfort termic ridicat. Într-adevăr, maximele termice se vor situa în general între 33 și 36°. Codul portocaliu va cuprinde în mare parte aceleași zone ca și astăzi, mai puțin Oltenia, care va intra sub incidența codului galben, iar codul roșu se va menține pentru județele Timiș și Arad”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE