Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Urmărire penală extinsă în cazul lui Iulian Dumitrescu. Președintele suspendat al CJ Prahova, acuzat de dare și luare de mită, printre altele

Procurorii DNA au extins urmărirea penală pentru Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Prahova și fost prim-vicepreședinte al PNL.

Potrivit unui comunicat DNA, Iulian Dumitrescu este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care se număra darea de mită în formă continuată, trafic de influență și luare de mită.

"Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către funcţionar a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv.

Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Iulian Dumitrescu", arată anchetatorii.

Procurorii spun că în perioada octombrie 2021-noiembrie 2022, Dumitrescu ar fi dat șpargă, în diferite tranșe, peste 90.000 de euro unui funcționar public care l-ar fi ajutat să vândă un teren.

Tot în 2021, Iulian Dumitrescu ar fi primit mită 130.000 de lei pentru a-și folosi influența asupra funcționarilor publici din cadrul Administrației Străzilor din București, se arată în comunicatul DNA. Urmărirea penală a fost extinsă pe numele a încă 3 persoane fizice din același dosar.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, au efectuat, marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, percheziţii domiciliare în 18 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Prahova şi Călăraşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE