Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu. Avocații au cerut expertiză medico-legală pentru tinerii răniți în accident

Un nou termen în procesul lui Vlad Pascu a fost stabilit pentru miercuri, 14 august, de către Judecătoria Mangalia.

La termenul anterior, în 21 iunie, procurorii au decis emiterea unei adrese către Institutul de Medicină-Legală Mina Minovici pentru efectuarea unei expertize medico-legale în cazul a doi tineri răniţi în accidentul de la 2 Mai, la solicitarea avocatului Adrian Cuculis.

Potrivit acestuia, expertiza va fi efectuată la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Bucureşti şi, în funcţie de concluzia medicilor legişti, ar putea fi schimbată încadrarea juridică în cazul lui Pascu, din vătămare corporală, în vătămare corporală cu circumstanţe agravante.

Avocat: Expertiza se va face la București

"Expertiza este o chestiune de normalitate, pentru că avem ..., dacă poţi să spui ceva, din fericire, din tot ce se întâmplă în dosarul ăsta este că trei dintre copiii aceştia au rămas în viaţă. Adică avem trei copii care au rămas în viaţă, dintre care doi sunt cu infirmitate permanentă vizibilă.

Sigur că nu putem să pronunţăm o hotărâre şi nu poate instanţa să pronunţe o hotărâre şi să se constate că este infirmitatea permanentă, avem nevoie de o expertiză. Au fost dezbateri inclusiv unde să se facă expertiza asta, dacă să fie la Constanţa, Braşov, Brăila, în Bucureşti. În cele din urmă a rămas în Bucureşti. Eu am certitudinea că, imediat după ce se va face expertiza, şi fac un apel şi către medicii de acolo de la INML, nu neapărat să prioritizeze, că n-ar fi cinstit faţă de celelalte dosare, dar să se aplece asupra dosarelor, să ajungă la zi cu ele în aşa fel încât să avem această expertiză făcută la dosar până în august", a declarat Adrian Cuculis, la ieşirea din sala de judecată.

Avocatul lui Vlad Pascu, Adrian Bendeac, a spus că expertiza medicală a fost solicitată pentru două dintre persoanele vătămate.

"S-a dispus această expertiză la solicitarea domnului avocat Cuculis, pentru persoanele vătămate, cele două persoane vătămate. Temeiul a fost fix cel reglementat de expertiza în procesul penal, situaţie în care toate părţile au posibilitatea să-şi propună experţi, să propună expertize şi să participe la efectuarea acestor expertize medicale", a afirmat Bendeac.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE