Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina cere țărilor vecine membre NATO să doboare dronele și rachetele rusești

Ucraina le-a cerut miercuri statelor vecine, care sunt membre NATO, să doboare rachetele și dronele rusești ce vizează ținte din regiune sale din vest, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

„Ruşii (...) lovesc din ce în ce mai mult instalaţii din apropierea graniţei cu NATO”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiha.

Șeful diplomaţiei ucrainene a cerut un „răspuns comun, ferm şi decisiv”. În opinia sa, doborârea acestor proiectile ar reprezenta „un pas demn şi corect”.

Ucraina cere aliaților săi să poată folosi arme occidentale pentru a lovi ținte din Rusia

Secretarul american de stat și ministrul britanic de Externe au promis, miercuri, la Kiev, că vor răspunde „de urgenţă” solicitărilor Ucrainei, care vrea să poată lovi teritoriul Rusiei cu rachete occidentale.

Vizita șefului diplomației americane Antony Blinken și a omologului său britanic David Lammy vine într-un context delicat pentru Ucraina. Militarii ucraineni se confruntă cu dificultăți pe frontul de Est, în pofida ofensivei surpriză lansate la începutul lunii august în regiunea rusă Kursk.

Pentru a opri avansul Rusiei, Ucraina cere constant permisiunea de a lovi ţinte mai îndepărtate în Rusia cu rachete cu rază lungă de acţiune, furnizate de Occident. De cealaltă parte, Moscova este acuzată că a primit rachete balistice din Iran.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE