Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina ar urma să prezinte planul de pace în noiembrie. Anunțul președintelui Zelenski

Ucraina pregătește un plan de pace, document, care ar urma să fie prezentat în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut de liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru o televiziune din Japonia.

Între timp, soldații ruși au intrat în alte două localități din regiunea Donețk, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Apărării de la Moscova.

Ucraina ar putea prezenta planul de pace în noiembrie

Volodimir Zelenski nu a oferit detalii privind condițiile de încetare a focului, dar a spus că "răbdarea, sprijinul și presiunea diplomatică" sunt trei factori esențiali pentru o încheiere a războiului. Kievul are în plan ca, în scurt timp, să lanseze discuții aprofundate cu țările interesate privind integritatea teritorială a Ucrainei.

În același timp, Zelenski a spus că Ucraina nu poate răspunde cererilor de încetare a focului, cât timp Rusia continuă să ocupe părți din teritoriul țării. Doar săptămâna trecută, armata rusă a ocupat cinci localități din est.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Situația este extrem de dificilă în regiunea Donețk, iar în localitate Pokrovsk a fost înregistrat cel mai mare număr de atacuri rusești. Cele mai agresive atacuri inamice din ultimii săptămâni sunt acolo. Orice persoană care oprește aceste atacuri și distruge capacitatea de atac a rușilor îndeplinește una dintre cele mai importante misiuni din acest război."

Administrația de la Kremlin a reacționat la recentele semnale venite de la Kiev privind disponibilitatea de a negocia, dar a spus că așteaptă mai multe detalii.

Între timp, Moscova trimite noi unități în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a publicat mai multe înregistrări video din poligoanele unde sunt instruiți soldații care urmează să ajungă pe front.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE