Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia afirmă că a distrus în cursul nopţii 39 de drone lansate de Ucraina. Trupele ruse revendică ocuparea altor două sate în Doneţk

Rusia a distrus în cursul nopţii 39 de drone ucrainene, majoritatea deasupra unor regiuni de la graniţa cu Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării rus, transmite AFP.

"Sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus 19 drone aeriene deasupra regiunii Kursk, nouă deasupra regiunii Belgorod, trei deasupra regiunii Voronej şi cinci deasupra regiunii Briansk", toate frontaliere cu Ucraina, a precizat pe Telegram ministerul rus.

Alte trei drone au fost neutralizate deasupra regiunii Leningrad, în apropiere de Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), potrivit aceleiaşi surse, care a denunţat "o tentativă a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist" împotriva teritoriului rus.

Rusia anunţă zilnic distrugerea de drone ucrainene lansate împotriva teritoriului său, în timp ce Kievul afirmă că ele vin ca răspuns la bombardamentele ruse care au vizat în ultimii doi ani mai ales ţinte militare şi industriale.

Trupele ruse revendică ocuparea altor două sate în Doneţk

Rusia a revendicat duminică ocuparea altor două sate în estul Ucrainei, după încă unul în ziua precedentă, trupele sale continuându-şi înaintarea lentă în faţa unei armate ucrainene mai slab echipate şi mai puţin numeroase, dar fără a reuşi o străpungere notabilă, în timp ce de partea sa Ucraina continuă atacurile cu drone asupra rafinăriilor şi depozitelor de combustibil pe teritoriul rus, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Ministerul rus al Apărării a menţionat în raportul său zilnic referitor la evoluţia frontului ucrainean capturarea localităţilor Progres şi Evghenivka, ambele situate în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, unde se desfăşoară în prezent luptele cele mai intense. Sâmbătă, armata rusă a revendicat şi capturarea satului Lozuvaţke, în aceeaşi regiune.

Trupele ruse, mai numeroase şi mai bine echipate cu arme şi muniţii faţă de armata ucraineană, menţin iniţiativa de-a lungul întregului front de peste o mie de kilometri după eşecul marii contraofensive ucrainene din vara anului trecut şi cucerirea oraşului-fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Rusia anunţă în fiecare săptămână ocuparea de noi localităţi în Ucraina, dar fără să fi reuşit până în prezent vreo străpungere semnificativă a liniilor defensive ucrainene, deşi armata ucraineană, în pofida ajutorului militar occidental substanţial, în continuare nu dispune de arme şi muniţii suficiente şi nici de efectivele de trupe de care ar avea nevoie, procesul de mobilizare a unor noi soldaţi decurgând lent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE