Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toto Schillaci a murit. Eroul nopților magice din Italia 90, răpus de o boală gravă la 59 de ani

E doliu în sportul din Italia. Fostul fotbalist Salvatore Schillaci a murit la vârsta de 59 de ani. Atacant al echipei naționale care a calificat Italia până în semifinalele Cupei Mondiale din 1990, Toto Schillaci fusese operat de două ori pentru cancer la colon, relatează Gazzetta Dello Sport.

Schillaci a fost internat în stare gravă la Spitalul Civic din Palermo. Fostul fotbalist se afla sub tratament deoarece suferea de cancer la colon.

Considerat o legendă a fotbalului italian, Toto Schillaci a rămas în amintirea fanilor datorită golurilor pe care le-a marcat la Cupa Mondială din 1990, competiție la care Squadra Azzurra a terminat pe locul al treilea. Potrivit Gazeta Sporturilor, atacantul lui Juventus nu avea atunci decât 25 de ani, devenind câștigătorul „Ghetei de Aur" și al „Balonului de Aur" ale turneului. A deschis scorul în cinci meciuri la rând și a marcat decisiv cu Austria și apoi cu Irlanda (1-0). Șase goluri în șase partide, inclusiv în semifinala împotriva Argentinei, 3-4 la penalty-uri.

Tot în 1990, Schillaci a ocupat locul al doilea în clasamentul pentru Balonul de Aur, după germanul  Lothar Matthaus, câștigător cu naționala sa a Cupei Mondiale din Italia.

Toto Schillaci a jucat la echipele Messina, Juventus și Inter, precum și la Júbilo Iwata. S-a retras din fotbal în anul 1999.

El s-a născut pe 1 decembrie 1964 și a fost căsătorit de două ori. Fostul sportiv a lăsat în urmă trei copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE