Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Șeful Poliției Rutiere din Maramureș, urmărit penal pentru abuz în servicu

Update: Comisarul Gheorghe Dumitru Goth, împuternicit ca şef al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, a devenit subiectul unei investigaţii penale iniţiate de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au decis începerea urmăririi penale şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore, începând de luni, sub acuzaţia de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altcineva un beneficiu necuvenit (două infracţiuni), precum şi pentru fals intelectual.

În acelaşi timp, procurorii au demarat urmărirea penală şi împotriva unei alte persoane, suspectată de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în mod repetat.

Știrea inițială: Mai multe percheziții au loc, luni, în Satu Mare și Maramureș, într-un dosar penal privind suspiciuni de corupție și fals informatic.

Potrivit unor surse Euronews România, acțiunile au loc la Inspectoratul de Poliție din Maramureș și Satu Mare, respectiv la serviciile rutiere. Șeful Poliției Rutiere, din Maramureș, ar fi suspectat de abuz în serviciu.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție în desfășurarea acestor acțiuni.

Percheziții ale procurorilor în 7 locații

”Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud desfășoară activități procedurale într-o cauză penală în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și fals informatic, în cursul anului 2024, de către funcționari publici.

Astfel, astăzi, 12 august 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate pe raza județelor Maramureș și Satu Mare, dintre care două au loc la sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, activitățile se desfășoară și cu sprijinul unor echipe de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare.”, se arată într-un comunicat transmis de autorități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE