Selly a subliniat importanța participării la vot, în ciuda lipsei de încredere în clasa politică. Într-o declarație exclusivă pentru Euronews România, acesta a evidențiat că este esențial pentru cetățeni să își facă vocea auzită și să își exercite dreptul de vot, chiar dacă nu există opțiuni ideale.
El a remarcat că după alegeri sunt adesea implementate măsuri economice dure, dar cu toate acestea, consideră că este datoria fiecăruia să voteze.
Selly a menționat că tinerii, în special, par să se implice în procesul electoral din cauza problemelor reale cu care se confruntă, cum ar fi nivelul de trai scăzut.
Totodată, vloggerul a criticat și criza de lideri de la nivel european, subliniind că politicienii buni comunicatori sunt preferați în fața celor cu un palmares real de reformă.
Selly: Sunt foarte puține figuri politice care proiectează o viziune
”Mi se pare important să îți faci vocea auzită, chiar dacă probabil nu ai o opțiune ideală, cu siguranță există opțiuni mai bune decât altele, mi se pare că e datoria ta de cetățean să votezi. Nu cred că se rezolvă mare lucru sincer, cred că după alegerile acestea o să ne meargă puțin mai rău, indiferent de rezultat pentru că așa se întâmplă. Măsurile dure se iau de obicei după alegeri, că așa se întâmplă de regulă, mă refer mai ales pe partea economică.
Cred că e datoria fiecăruia să își exercite dreptul la vot. Cred că e de datoria mea să îi îndemn să iasă la urne, mai ales pe tineri. Nu îmi fac așteptări de la politicieni în general. Sunt perfect conștient de lipsa de intenție și de lipsa de posibilități reale pe care le are un om într-o funcție să schimbe ceva, chiar dacă își dorește și e bine intenționat. Prima dată tot la europarlamentare am votat, în 2019.
Tinerii votează și datorită entuziasmului și sunt și niște probleme reale pe care tinerii le au, niște lucruri care vor să fie schimbate. Mulți reclamă nivelul de trai, faptul că e foarte greu să te întreții ca tânăr, faptul că prețul chiriilor e foarte mare, faptul că dacă mergi într-un oraș mare e foarte greu să te întreții, e problema lipsei banilor. Sunt lucruri care se pot face pentru ameliorarea problemelor. Asta duce la mai mulți tineri părăsind țara, nu vrem un exod de creiere, mai ales în rândul celor inteligenți. Mi se pare că avem o criză de lideri, nu neapărat în România, cât și la nivel european.
Sunt foarte puține figuri politice care proiectează o viziune, care poate ei sunt buni oameni să ia decizii, dar mulți dintre ei sunt comunicatori foarte slabi. Din păcate, noi votăm mai cu seama comunicatori buni, decât oameni care să aibă cu adevărat un palmares de reformă reală.”, a declarat Selly.
Șerban Alexandrescu: Alegerile sunt legate de speranțe
”Pe mine m-au împins cei 18 sau 19 ani petrecuți în comunism. După ce te-ai născut într-un timp în care chestia asta e o glumă ordinară - da, există alegeri, dar cu un candidat unic, nu cred că după aceea poți să ai resortul întins la maximum și să vrei să votezi oriunde se votează ceva pentru că știi cum ai mai prins, cum era într-o lume în care chestia asta nu putea să existe.
Nu e numai de al dracului, de contră. Votul are un pic, un fel de rebalansare a scenei în măsura în care ai cum s-o rebalansezi.
Sunt cele mai ciudat alegeri din punctul ăsta de vedere.
Nu e atributul românilor, sunt convins că și în Olanda sunt oameni așa. Genul ăsta de prezență la urne este, din nefericire, din ce în ce mai răspândită în Europa. În multe țări lumea are impresia că nu schimbi nimic.
Dacă noi avem mai mare (rata de absenteism, n.red), sincer mă îndoiesc. Are legătură cumva și cu o viziune asupra vieții.
Lumea nu mai e așa de posomorâtă pe stradă cum era înainte. Cred că are legătură și cu asta, cum te montezi despre lume, care e speranța ta în general.
Alegerile sunt legate într-o mare măsură de speranță. Te duci acolo, să crezi că schimbi ceva. Cumva o campanie electorală bleagă nu umblă la nimic, nu îți crește cantitatea de speranță.”, a declarat Șerban Alexandrescu, creative director, cofondator agenție publicitate - expert în publicitate.