Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Surse politice: Rezultate parțiale alegeri București 2024. Cum arată cursa pentru Primăria Capitalei și Consiliul General

UPDATE ora 22:00: Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria Capitalei, potrivit primelor date exit-poll CURS-Avangarde, la închiderea urnelor.

09/06/2024 , 18:28

Date despre cursa electorală din țară și pentru Parlamentul European

Surse din rândul PNL au transmis datele adunate de proprii reprezentanți la ieșirea din secțiile de vot până la ora 16:00 - date neoficiale, așadar.

Potrivit acestora, cursa pentru alegerile europarlamentare 2024 ar fi condusă de PSD și PNL, care ar fi obținut 48% din voturile exprimate. AUR ar fi pe doi, cu 18 procente, în timp ce Dreapta Unită s-ar situa în jurul a 14-15%.

Aceleași surse susțin că la alegerile locale 2024, între cele două partide din Alianța aflată la conducere există un ecart de patru procente - 26% ar fi obținut PSD până la ora 16, 22% - PNL.

AUR ar fi și aici pe locul al doilea, cu același scor ca la europarlamentare - 18%. iar Alianța Dreapta Unită ar fi ajuns la 15 la sută.

Reamintim, datele nu sunt oficiale, ci provin de la surse politice.

Surse din rândul PNL au transmis că, din datele adunate de proprii reprezentanți la ieșirea din secțiile de vot, Nicușor Dan ar fi obținut 36% din voturile exprimate până la ora 13, în București.

Pe locul al doilea s-ar situa Gabriela Firea, cu 26 de procente. Cristian Popescu Piedone ar fi acumulat 15 procente din totalul de voturi, iar candidatul PNL, Sebastian Burduja, 13%

Reamintim, datele nu sunt oficiale, ci provin de la surse politice.

În cursa pentru reprezentare în Consiliul General al Municipiului București, informațiile PNL pentru desfășurarea votului până în prânz arată după cum urmează:

  • USR - 31%
  • PSD - 28%
  • AUR - 13%
  • PNL - 12%
  • PUSL - 8%

Urnele de vot se închid la ora 22:00. 

Primele rezultate ale alegerilor locale și europarlamentare se văd pe euronews.ro și la Euronews România. Duminică, vă prezentăm cel mai important exit poll, desfășurat chiar în ziua scrutinului. La ora 22.00, vă arătăm datele sondajului care va fi realizat de Curs și Avangarde, iar dumneavoastră veți afla ce au decis românii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE