Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia vrea să submineze alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Avertismentul lansat de SUA

Rusia încearcă să submineze alegerile prezidențiale din Republica Moldova care vor avea loc duminică și a cheltuit milioane de dolari pentru a face acest lucru, a avertizat Casa Albă.

Republica Moldova organizează duminică alegeri prezidențiale și un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, un moment decisiv pentru această fostă republică sovietică cu o populație de 2,6 milioane de locuitori.

„Rusia acționează în mod activ pentru a submina alegerile din Moldova și integrarea sa europeană. În ultimele câteva luni, Moscova a alocat milioane de dolari pentru a influența alegerile prezidențiale din Moldova.

Evaluarea noastră este că acești bani au fost direcționați către finanțarea partidelor sale preferate și răspândirea dezinformării pe rețelele sociale în favoarea campaniilor acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, potrivit agenției France Presse, citată de RFI.

John Kirby a mai acuzat Rusia că încearcă să destabilizeze Republica Moldova, afirmând anul trecut că scopul său final este să aducă la putere un guvern pro-Moscova.

Potrivit sondajelor, Maia Sandu, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, este dată favorită în fața altor 10 candidați la scrutinul prezidențial de duminică.

De altfel, Sandu și alți oficiali de rang înalt au acuzat Rusia că încearcă să influențeze alegerile, precum și referendumul UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE