Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a atacat o altă navă civilă și a ucis șase persoane. Ucrainenii au distrus un depozit de drone

Rușii au atacat din nou cu rachete balistice o navă civilă din portul Chornomorsk, aflat în Odesa. Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a spus că nava avea containere și era sub pavilion Panama. Șase persoane au fost ucise și cel puțin 11 au fost rănite.

Rusia a atacat o altă navă civilă și a ucis șase persoane

Oficialul susține că este al treilea atac de acest fel în ultimele patru zile și acuză rușii că încearcă să perturbe activitatea coridorului maritim pentru alimente, stabilit de Kiev în august 2023, dar din care Moscova s-a retras peste o lună.

„Îndemn toate statele și organizațiile să condamne atacurile rusești și să ia măsuri pentru a opri agresorul și pentru a asigura libertatea de navigație și securitatea alimentară globală”, a postat ministrul ucrainean de externe Andrii Sybiha.

În ultima vreme, rușii atacă din ce în ce mai des nave civile și silozuri de cereale. În urmă cu două zile, o rachetă rusă a lovit o navă sub pavilion Palau aflată în portul Odesa și a ucis o persoană aflată la bord.

În septembrie, o altă rachetă rusească a nimerit o navă cu cereale din Ucraina în zona economică exclusivă a României din Marea Neagră.

Între timp, ucrainenii au reușit să distrugă un depozit de drone aflat în Rusia, în regiunea sudică Krasnodar.

„Forţele ucrainene au atacat un depozit de drone Shahed, lângă Oktiabrskii, în regiunea rusă Krasnodar. Acolo erau depozitate aproximativ 400 de drone de atac. Distrugerea bazei de depozitare a dronelor Shahed va reduce semnificativ capacităţile ocupantului rus de a teroriza civilii din oraşele şi satele ucrainene”, a fost postarea Armatei ucrainene.

Însă autoritățile din Krasnodar au raportat doar „un incendiu într-un depozit" și spun că „nu există victime, potrivit primelor informații”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE